Un prim articol pro tigara electronica

L-am luat de pe un site care vinde tigari electronice. Este in mare parte adevarat. Comentati si voi ce credeti.

Putin stiu ca nu numai nicotina este raspunzatoare pentru dependenta de fumat.De citiva ani buni producatorii de tigari traditionale au introdus substante care au efect revigurator (cofeina) si substante care grabesc absorbtia nicotinei in corp ( amoniacul ).

Ce calitati are tutunul care determina pe oameni sa il foloseasca in ciuda tuturor avertismentelor?

Cand nicotina este inhalat in plamani,fluxul sangvin arterial preia aceasta substanta si intr-un inerval de 7-10 secunde o transporta catre creier.

Nicotina activeaza neuronii colinergici simultan in mai multe regiuni diferite din creier.Activarea neuronilor colinergici stimuleaza eliberarea neurotransmitatorului numit dopamina.Dopamina este raspunzator de aparatia unor simtaminte placute,de fericire,de relaxare,ba chiar si usoara euforie…, in general dupa 10 – 15 secunde de la inhalare, majoritatea fumatorilor sunt prinsi in mrejele efectelor nicotinei.

Nicotina si cofeina inbunatatesc timpul de reactie si abilitatea de a fi atent facand consumatorii sa se simte mai bine,mai activi,mai capabili de a munci.La fumatori lipsa acestor substante imping organismul sa actioneze, de fapt acesta este chemarea care ii impinge fumatori sa se „energizeze” de-a lungul zilei. In ideea de a creste vanzarile producatorii de tigari traditionale au introdus substante care accelereaza absorbtia de nicotina in corp, provocand astfel o crestere de tigari fumate pe persoana.

Schema cercului vicios este foarte simpla:cu cat nicotina se absoarbe mai repede in corp cu atat mai repede organismul anunta lipsa acestuia,impingand fumatorul sa aprinda tigari mai des!
 
In ciuda faptului ca nicotina ,cofeina si amoniacul (substanta care accelereaza absorbtia acestora) sunt raspunzatoare de dependenta nu aceste substante provoaca cancer, ci cele peste 40 de substante care se elibereaza din fumul de tigara ( prin arderea tutunului tratat chimic si a hartiei de tigara) cum ar fi: gudronul, arsenicul, monoxidul de carbon, cadmiu, formaaldehida, poloniu-210, crom, 1,3-butadiena, hidrocarburile, acroleina

RENUNTAREA DEFINITVA LA FUMAT se poate realiza prin doua metode:
1.) metoda de RENUNTARE DEODATA drastica de la o zi la alta
2.) metoda de RENUNTARE TREPTATA
1.)Metoda renuntarii deodata de la o zi la alta consta in stoparea brusca a introducerii nicotinei si a altor substante din tigara traditionala care sunt raspunzatoare de dependenta
2.)Metoda renuntarii treptate are la baza reducerea treptata al cantitatii de nicotina introdusa in corp de fumatori.In aceste cazuri dupa cateva zile se recomanda ca prim pas renuntarea totala la tigarile traditionale,astfel se elimina substantele care ajuta absorbtia accelerata a nicotinei in corp. Aceasta metoda are scopul de a reduce in mod treptat setea de nicotina la zero a fumatorului, evitand astfel imbolnavirea sistemului limfatic si astfel renuntarea devine un proces fara suferinta pentru fumator. Acest lucru in prezent nu se poate obtine cu niciun alt produs care s-a experimentat pentru renuntarea fumatului. Perioada de timp necesara pentru reducerea treptata al cantitatii de nicotina introdusa poate diferi de la o persoana la alta si depinde foarte mult de obiceiurile anterioare al fumatorului (taria si numarul de tigari fumate intro zi, etc.).”

… partea cu reclama am taiat-o 🙂

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s