Ce cred americanii despre tigara electronica

Unele guverne de stat, cu precadere Guvernul Federal, sunt implicate in a stabili in mod selectiv ce produse si inovatii sunt permise pentru a fi vandute in America. Acest lucru nu este bazat pe lege sau stiinta, este bazat pe perceptie, speculatie si posibil, bani.

Despre Tigara electronica nu apare niciunde in istorie ca ar fi facut vreun rau vreunui american (sau cuiva din cunostintele mele). Acesta a fost vanduta in SUA de peste 3 ani (7 ani la nivel mondial), fără incidente. Desi sunt neformate pretentiile de marketing, nu exista nicio lege sau legislatie care sa interzica comercializarea tigarilor electronica. Unele state doresc sa creeze o lege care sa impiedice comercializarea de tigari electronice.

Dar care este granita dintre piata libere si intentiile guvernului? Daca ar exista dovezi certe ca tigara electronica ar face rau macar unui procent de americani, atunci este normal sa se puna restrictii si cerinte pe un anumit produs. Dar aceste restricţii nu ar trebui să fie concepute pentru a înăbuşi concurenţa ci ar trebui să fie similare cu ameninţarea.

Parerea actualului nostru guvern este ca tigarile electronice ar trebuie sa fie reglementate mai strict decat tigarile din tutun. Ca un nou medicament şi dispozitiv medical, tigarile electronice ar putea fi vândute numai în mod legal în farmacii, nu in benzinarii concurente cu ţigările de tutun. Ca un nou medicament, acesta ar putea solicita o reţetă. Ca un nou medicament, o companie farmaceutică ar trebui să investească (sa plateasca taxe) pentru a o aduce pe piaţă.

Atunci când se compară un produs care nu a afectat pe nimeni cu un produs care ucide peste 400.000 de americani pe an, ar trebui să fie evident care dintre cele doua produse are nevoie de restrictii. Fiind orb la ceea ce este evident poate insemna ca multi americani vor continua sa folosesca cel mai mortal produs din istoria Americii decat sa foloseasca o inovatie care nu a facut nici un rau nimanui.

Sursa: e-cig.org

6 comentarii

  1. Buna ziua,

    Am inceput si eu de ceva vreme sa chochetez cu ideea tigarii electronice. m-ar ajuta tare mult un sfat in legatura cu locul ideal de unde as pute-a sa-mi procur asa o tigara si ceva sfaturi legate de modelul ideal, eu fumez tigari mentolate.

  2. am citit pe net , si din tot ce am citit , zic ca fac numai rau . Chiar zice ca americanii au facut studii si zice ca e mai cancerigena decat cea normala . Astept raspunsu concret care ma va face convins ca tigara electronica nu e cancerigena .nu de alta , dar de ce sa fumez o tigara care imi face mai rau ?

    • George, raspunsul concret il gasesti in toate articolele pe care le-am scris aici. Trebuie numai sa ai timp sa citesti. Vezi articolele cu dezinformarile si articolele cu parerile doctorilor. Tigara electronica NU dauneaza sanatatii. Ai o tona de informatii aici, nu ti le pot da intr-o propozitie.

  3. De asta ma tem si eu,se stie ca banul e ochiul dracului si pe masura ce tigara electronica devine tot mai populara,companiile de tigari clasice nu vor sta cu mainile in san.Vor corupe din nou politicienii,facandu-i sa o interzica sau sa introduca cine stie ce taxe si accize aberante.Deocamdata este ieftin sa fumezi electronic si sper din suflet ca lucrurile sa ramana asa.

  4. Americanii sa-si mai vada si de treaba lor.Prima data sa interzica vanzarea tigarilor clasice care sant mult mai daunatoare decat tigarile electronice daca asa de mult sant interesati de sanatatea oamenilor iar apoi pot sa le interzica si pe cele electronice. Astia cred ca toti santem prosti si numai ei destepti si nu ne dam seama ca ei sant interesati de buzunarele lor si nu de sanatatea oamenilor.Asa ca sa o lase mai moale cu abureala asta fiinca aburesc eu destul si multam lui d-zeu ma smit mult mai bine fata de cand fumam tigarile clasice la care ei tot incearca sa le faca reclama/asa ca de acum nu au decat sa si le scumpeasca cat vor cu pretextul ca vor sa descurajeze fumatul care este o alta abureala de-a lor. mentionez ca sant fumatoare de 22 de ani iar de un an de zile nu am mai pus tigara clasica in gura datorita tigarii electronice cu care am ajuns la 8 mg nicotina. Aburi densi celor ce folosesc tigara electonica si aburi invizibili acelor americani care se simt amenintati de tigara electronica pe care ii rog sa nu o abureasca dar nici pe noi.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s