Componente tigara electronica – Dictionar

Analog(Analogue) – numele dat tigarii traditionale din tutun de catre cei care folosesc tigara electronica. Daca e-cig este versiunea electronica… tigarile traditionale sunt cele analoage.

Atomizor – este compus dintr-o carcasa de metal care se insurubeaza in baterie. Cand cartusul este scos arata ca un tub din metal. Atomizorul este componenta care transforma lichidul in vapori.
Baterie – Bateria este cea care da curent atomizorului pentru a produce aburi atunci cand utilizatorul  inhaleaza din mustiuc. Este in general litium- ion, variaza ca dimensiuni si are in capat un led care produce lumina atunci cand utilizatorul inhaleaza din mustiuc. Bateriile manuale au un buton care trebuie tinut apasat atunci cand inhalezi. Acestea sunt diferite de cele automate deoarece se declanseaza numai prin apasarea butonului pe cand cele automate se declaseaza cand inhalam din tigara electronica.

Cartomizor – Este o combinatie detasabila intre atomizor si cartus. Nu este recomandat sa il incarcam desi unii utilizatori fac acest lucru.

Cartus – Este piesa din care inhalam si care contine ”fitilul”. Aceasta este piesa in care turnam e-lichid care va fi transformat in vapori prin activarea atomizorului.

Tigara electronica – Tigara electronica este o inventie revolutionara datorita evolutiei tehnologiei. Acesta „e-ţigară” este un dispozitiv revoluţionar care actioneaza in mare parte ca si tigara traditionala, dar in loc sa produca fum prin ardere, produce vapori prin vaporizarea E-lichidului. De aceea multi aburitori obisnuiesc sa numeasca tigara electronica Vaporizatori Personali (Personal Vaporizers PV).

Asociatia tigarilor electronice (Electronic Cigarette Association ECA) – Este o asociatie formata de curand, in 2009. Este alcatuita din furnizori si producatori care s-au unit cu scopul de a mentine tigara electronica ca o alternativa legala de a renunta la fumat.

E-Tigara(E-Cigarette) – Un alt termen pentru a numi tigara electronica.

E-Cig – O versiune scurtata pentru tigara electronica si e-tigara.

E-lichid –  Este substanta folosita pentru a imbiba ”fitilul” din cartus si care incalzita de atomizor prin inhalare va produce aburi. Sunt multe tipuri de E-lichid disponibile pe piata. Toate conţin ingrediente similare, dar ingredientele cel mai des întâlnite în E-lichide sunt propilen glicol, glicerina, arome naturale şi artificiale, ulei esenţial de tutun, acid citric, lamaie, otet si apa.

E-fum (E-smoke) – E-Smoke este un termen folosit pentru acţiunea de a fuma ţigară electronică. E-smoke este de asemenea cunoscut si ca ”vapori” deoarece actiunea de a inhala dintr-o tigara electronica este practic cauzata de vaporizare. Vaporul produs nu este cauzat de combustibil sau foc, deci nu este fum.

E-fumat (E – Smoking) – este un termen scurtat pentru fumatori de tigara electronica.

Modare – O variantă modificata a unei baterii fabricate în mod normal, atomizor, sau a unui cartuş. Mods sunt in general create de pasionatii de tigara electronica care vor sa mareasca, cantitatea de aburi inhalata, durata de viata a bateriei sau pentru a imbunatatii fiabilitatea acestora.

Mustiuc – un alt termen pentru cartus

Nivel de nicotina – nivelul de nicotina este cantitatea de nicotina prezenta in E-lichid sau in cartus. De obicei se masoara in mg/ ml.

Vaporizator personal (VP) – Vaporizator personal este un alt termen folosit pentru tigara electronica. Tigara electronica foloseste un vaporizator pentru a evapora lichidul din cartus, necesar pentru a crea aburul atunci cand inhalam.

Propilen Glicol (PG) – Propilenul glicol este substanta transportatoare de nicotina si aroma. Propilenul glicol a fost considerat ca fiind o substanta care poate fi folosita in conditii de siguranta in produse farmaceutice dar si pentru produsele de consum general. Unele persoana au raportat ca sunt alergice la propilen glicol. Aceste persoana au constatat deasemenea ca au pobleme cu unele marci de pasta de dinti, lotiuni, sapunuri si medicamente care contin propilen glicol. Daca sunteti alergic la propilen glicol va recomandam sa utilizati E-lichid pe baza de plate vegetale.

Vaping – Un cuvant alternativ pentru fumatul electronic. Asa cum tigara electronica foloseste vaporizarea in loc de ardere pentru a produce abur in loc de fum, multi fumatori de tigari electronice sau poreclit ca fiind ”Vapers” care participa la ”Vaping.”

Vapori – Vapori sunt produsi in urma vaporizarii E-lichidul de catre atomizor care transforma E-lichidul din lichid in gaz. Vapori produsi sunt similari cu acei vapori produsi de o masina de facut ceata, cu o singura diferenta: ceata sau vaporul produs de tigara electronica este mai pura/pur decat ceata produsa de masina.

Vaporizator – Vaporizatorul transforma lichidul in vapori.

Glicerina vegetala (VG) – Glicerina vegetala este o alternativa a propilenul glicol si de multe ori este folosita ca baza pentru producerea E-lichidului. Glicerina vegetala provine din productia de ulei de palmier sau de cocos care este folosit in industria alimentara sau la producerea de produse cosmetice.

Fitilul – Este acea panza din cartus care care arata ca un bumbac si este imbibata cu lichid, care urmeaza a fi vaporizat de catre atomizor.

7 comentarii

 1. este voie sa fumezi tigari electronice in avion?va multumesc.

  • Salut… teoretic este voie oriunde. Eu am fumat electronic in avion de mai multe ori. Totusi, pentru a nu fi nevoit sa dau explicatii, am tinut mana pe ledul de la baterie si am incercat sa nu fac prea mult fum. 🙂 La fel am procedat si la cinema. N-am avut probleme niciunde.

 2. Ce interesant e acest blog. E bine ca se poate „fuma” oriunde. Cred ca tata ar fi in stare sa abureasca si in biserica. N-as vrea sa rideti de mine, dar abia acum vreo 2 zile am aburit si eu de la un vecin si am fost incantata, el avea nicotina, fara alte arome si nu mi s-a parut ca ar avea un gust ciudat, si nici nu miroase ca la tigara obisnuita. Am tot citit parerile utilizatorilor de e-cig., si sincer nu stiu la care sa ma hotorasc dintre cele 3: DSE901, DSE 510 sau JOYE510.
  Poate ma ajuta cineva, daca spun ca fumez aproape un pachet de kent lung pe zi. Deci m-ar interesa daca la aromele alea sau la nicotina as putea sa-mi aleg concentratia asa cum e la tigarile la care le zicem noi ca sunt unele slabe, altele tari….Scz exprimarea, dar sincer abia am inceput sa citesc despre e-cig, si nu prea stiu si nici nu inteleg unii termeni.

  • tigara electronica dse510 este aceeasi cu joye 510. Prima e facuta de Sailebao, a doua de Joyetech. Cum Joyetech nu are importatori in Romania, tind sa cred ca sunt tzepe cele denumite Joye 510. La ce fumezi tu poti sa mergi pe dse510. Sigur ca-ti poti alege concetratia. Initial trebuie sa mergi pe nivel high, insa poti sa-ti iei si un nivel mediu, ca sa pufai alternativ.

 3. am vazut pe undeva smokymizer… e ceva mai evoluat decat clearomizor?

 4. Atentie, daca vaporizezi nicotina, atunci vaporii tai contin nicotina, deci NU e in regula sa e-fumezi oriunde… (editat)

  • Octavian… ti-am mai raspuns la acesta problema… pe care numai tu o ai! Vaporii nu sunt toxici deloc!!! Mai documenteaza-te… si nu pune aceeasi chestiune pe toate paginile forumului, pentru ca e un fel de spam si ti le editez!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s