SUA si Anglia nu au putut interzice tigara electronica

Se duc lupte grele si murdare de catre multe organizatii sa interzica tigarile electronice, sarada lor este sa demonstreze cumva ca tigarile electronice sunt mai novice decat tigarile clasice. Da… ce gluma buna, fac tot posibilul sa falseze rezultatele testelor de specialitate incercand sa pacaleasca publicul si autoritatile ca tigarile electronice sunt nocive, pana acum toate eforturile lor care au fost concentrate catre Marea Britanie si SUA au esuat, motivele fiind foarte simple, sunt oameni care mor zi de zi din cauza tutunului dar nimeni nu a murit sau imbolnavit de la tigarile electronice.

In Ianuarie 2009 un articol din New York Times a prezentat tigarile electronice ca fiind alternative sanatoase la tigarile normale, moment in care FDA-ul (Federatia Administrala de Droguri si Alimente) a decis sa opreasca toate transporturile de tigari electronice si consumabile catre SUA pana cand o serie de teste va arata siguranta tigarilor electronice.

In urma unor teste care au fost facute cu portile inchise pe o serie de e-lichide avand ca baza Propilenul Glicol au reiesit urme de Dietilen Glicon in proportie de sub 1%, aceasta substanta este nociva si se gaseste IN TIGARILE CLASICE in proportii semnificativ mai mari. FDA-ul a incercat sa forteze interzicerea tigarilor electronice pe baza acestui test.

Judecatorul Federal Richard J. Leon a respins total aceasta tentativa patetica de interzicere a acestor produse minunate in data de 14 ianuarie 2010, astfel obtinand o victorie mareata pentru intreaga planeta, astfel creandu-se PRECEDENTUL ca si alte tari sa poata urma exemplul SUA.

Batalia contra producatorilor de tutun… uhm… pardon a FDA-ului este insa departe de a fi castigata, astfel de tentative misele au loc si in Marea Britanie unde pana acuma nu au avut sorti de izbanda. Ultima gaselnita a altei organizatii este de a face nicotina lichida MEDICAMENT astfel incat sa nu poate fi achizitionata fara reteta, da… inca o tentativa rablagita si penibila contra tigarilor electronice care in mod cert va avea aceiasi sorti de izbanda ca si ultima.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s