UE va interzice fumatul in toate locurile publice

Comisia Europeana pregateste un proiect de lege care ar interzice fumatul in toate spatiile publice, in toate tarile uniunii.

Propunerea apartine comisarului european pentru Sanatate, John Dalli, care vrea eliminarea oricaror exceptii de la interzicerea fumatului in locurile publice in 2011.

„Avem nevoie de o interzicere completa a fumatului in toate spatiile publice, in transporturi si la locul de munca”, a declarat John Dalli, citat de Realitatea.net.

Legislatia va elimina exceptiile, motivand ca „nu este vorba doar de sanatatea vizitatorilor, ci si de cea a angajatilor”.

Pana acum masurile Comisiei Europene impotriva fumatului nu au avut succes in toate tarile europene. In Grecia, masurile de interzicere a fumatului sunt ignorate: opt din zece baruri incalca in mod deschis legea.

Proiectul Comisiei pentru Sanatate va ataca industria tutunului si prin alte masuri. Printre ideile discutate sunt incluse si reducerea cantitatii de nicotina si alte substante toxice din tigari si reducea vizibilitatea produselor pe baza de tutun si atractivitatea ambalajului lor.

Potrivit EUObserver, 650.000 de europeni mor in fiecare an, datorita bolilor asociate consumului de tutun.

Sursa: http://stiri.acasa.ro

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s