„Mit-buster” la tigara electronica?

Exista o serie de convingeri gresite despre tigara electronica pe care vreau sa le discutam. Desi multe dintre ele sunt speculatii, majoritatea acestor opinii se bazeaza pe cercetari si legi.

Mitul 1: Nu conteaza daca o tigara electronica contine nicotina sau nu, acestea vor fi reglementate la fel.

In prezent FDA ( Food and Drug Administration ) se lupta la Curtea Federala pentru a reglementa tigarile electronice ca fiind un nou drog. Dar fara un drog in el, un drog nu poate fi drog…logic nu? Multi speculeaza ca FDA va pierde si ca tigara electronica va fi reglementata ca fiind un produs al tutunului. Dar fara nicotina, nici o parte a e-tigarii sau a e-lichidului nu deriva din tutun, astfel, tigara electronica poate fi exclusa ca fiind un produs din tutun.

Mitul 2: Fara nicotina tigara electronica este nefolositoare.

Un studiu recent al Dr. Eissenburg arata ca: ”Desi nu contineau deloc nicotina, ambele tigari electronice testate in acest studiu au redus ” pofta de o ţigară” si ” nevoia de a fuma” si au imbunatatit parerile subiective despre accesibilitatea produsului ( ”gust bun”, ”placut”, ”ofera satisfactie”). Aceste rezultate sunt in concordanta cu rapoarte anecdotice ale unor utilizatori, pe termen lung, ai unei tigari electronice si sprijina ideea ca tigarile electronice pot constitui o alternativa, poate chiar un substitut, al fumatului, in unele cazuri. Va rog sa retineti ca sunt necesare teste suplimentare pentru a determina consumul de tigari electronice cu nicotina cu diferite niveluri de nicotina, timp de utilizare si competenta pentru utilizatori. ”

Acest studiu a mai descoperit ca multi fumatori isi doresc actiunea de a fuma la fel de mult cum isi doresc si nicotina in sine.

Sunt multe moduri de ati procura nicotina, acestea variaza de la guma cu nicotina, inhalatoare pana la produse din tutun care contin nicotina.

Dar un singur produs, indiferent ca el contine sau nu nicotina, mimeaza actiunea de a fuma: TIGARA ELECTRONICA!  Daca va doriti doar nicotina, exista mai multe alternative. Daca iti doresti actiunea de a fuma, incearca o tigara electronica, cu sau fara nicotina, exista din ambeleJ

2 comentarii

  1. salut, sunt incepator… Fumator de 2 pac. pe zi, ce tigara sa-mi cumpar? unde fac comanda si nu iau teapa? ce consumabile imi trebuie lunar?

    • Sal. La doua pachete pe zi ai nevoie de kit complet ego… Lunar vei avea nevoie de 2 sticlute de lichid de 30 ml, 2 atomizoare, 10-15 cartuse. La cateva luni si de cate o baterie noua. 🙂 Oricum vei iesi de 3 ori mai ieftin decat cu tigari normale. Vezi in dreapta un banner cu un magazin recomandat de noi. Te asteptam in clubul aburitorilor. 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s