Proces castigat in SUA: Tigara electronica nu e drog!

Curtea de Apel SUA da verdictul celor de la FDA: Tigarile electronice nu sunt un drog!!!

Saptamana trecuta Curtea de Apel SUA a emis o hotarare care impiedica FDA sa mai interzica importurile de tigarile electronice, pe baza afirmatiei facute de ei si anume ca tigarile electronice sunt un nou drog. Decizia luată a fost clară: tigarile electronice ar trebui sa fie reglementate mai degraba de Legile Tutunului si nu de cele ale FDCA (  Federal Food, Drog and Cosmetic Act).

Aceasta decizie face parte in urma unui caz mare judecat care implica o companie de tigari electronice, Sottera si afirmatia celor de la FDA potrivit careia tigarile electronice sunt un drog. Judecatorul care prezideaza acest caz, Judecatorul Leon, a marturisit foarte clar ca FDA nu incearca decat sa isi mareasca aria de reglementari.

Acum ca unul din judecatorii Curtii de Apel SUA s-a proclamat impotriva celor de la FDA, nu este clar cum va riposta FDA. Bloomerang citeaza unul din purtatorii de cuvant ai FDA, care a raspuns hotararii Curtii de Apel SUA: ”O sa studiem aceasta opinie si o sa avem in vedere urmatorii pasi„

Speram ca FDA va realiza potentialul tigarilor electronice si va colabora cu aceasta industrie pentru a crea reglementari rezonabile care sa protejeze consumatorii dar si mici producatori care au intrat de curand pe piata.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s