Tigara electronica afecteaza producatorii de tutun

Fumatul este unul din viciile cele mai nocive cunoscute de om. Nu este daunator numai celui care fumeaza ci si persoanelor din jurul celor care fumeaza. Fumatul in locuri publice a fost interzis in majoritatea statelor si guvernele se gandesc sa extinda aceasta lege si in alte locuri publice cum ar fi parcurile si plajele.

Interzicerea fumatului in public dar si scumpirile la tigari care au loc in ultima vreme, i-au facut pe fumatori sa apeleze la urmatorul lucru mai bun si singura alternativa de a renunta la fumat care functioneaza pana acum, tigara electronica.

Tigarile electronice au crescut in popularitate si au inceput sa atraga atentia fumatorilor din toata lumea.

In timp ce studiile legate de faptul ca, tigara electronica este sau nu mai buna decat tigarile clasice, continua, este clar si pentru o persoana „fara creier” ca din moment ce nu mai inhaleazi fum este mai sanatos, atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. Cand intrebarile legate de sanatate au fost puse doctorilor raspunsurile au fost surprinzatoare. Organizatia pentru Sanatate a Statelor Unite a confirmat: „In timpul scurt in care tigarile electronice au devenit populare, procentul persoanelor care au reusit sa renunte la fumat a crescut la 300%. Nici o alta alternativa nu s-a dovedit a fi atat de buna intr-un timp asa scurt.
Traiasca tigara electronica! 🙂

Desigur acest lucru bun pentru omenire nu este si un lucru bun pentru producatorii de tutun care incep sa resimta aceasta crestere a aburitorilor de tigara electronica. Si daca producatorii de tutun sunt afectati implicit este afectat si statul care castiga bani din accize. Acciza pe tutun a adus anul trecut, numai la bugetul statului roman, 5,09 miliarde de lei (circa 1,25 miliarde de euro), in crestere cu 31,5% fata de nivelul raportat in 2008. O suma destul de mare pentru un stat ca Romania.

In ultima vreme campaniile mediatice anti tigara electronica incep sa creasca. Este un adevarat razboi intre tigarile electronice si producatorii de tutun, si implicit statul. Statul este un atu pe care producatori de tutun il au in fata comerciantilor de tigari electronice.

Cine va castiga aceasta batalie…nimeni nu stie inca. Speram ca numarul aburitorilor de tigari electronice va creste si ca acestia ne vor sustine sa luptam impotriva producatorilor de tutun. Speram ca proverbul „buturuga mica rastoarna carul mare” sa se adevereasca si in cazul nostru.

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s