SUA planuieste sa interzica tigara electronica in avion

In ultima vreme au loc din ce in ce mai multe dezbateri pe tema „tigara electronica in avion”. SUA planuieste sa interzica fumatul electronic in avion. Pe ce motiv…? Nimeni nu stie. E doar o interdictie a tigarilor electronice pe care planuiesc sa o dea fara un motiv plauzibil, ca majoritatea interdictiilor legate de tigara electronica.

Tigarile electronice ofera doza de nicotina necesara si efectul psihologic, fara ardere. In unele companii aeriene este permisa fiind considerata o alternativa de a fuma asa cum sunt plasturii, guma de mestecat etc…Plasturii si guma de mestecat nu sunt interzise nicaieri nu vad de ce tigara electronica ar fi…

Desi au aparut in presa diverse minciuni legate de substantele cancerigene si toxinele pe care ”teoretic” tigara electronica le contine, din cate stim noi pana acum nici un consumator nu a murit utilizand-o (asa cum se intampla cu milioane de fumatori anual) si nici nimeni nu a dovedit ca ar contine acele substante.

In 2009 Ryanair a declarat ca nu numai ca va permite utilizarea tigarii electronice in avion dar va si vinde aceste dispozitive la bord. Pasagerii EasyJet si BMIbaby vor putea de asemenea sa foloseasca e-tigara la bord, potrivit unor declaratii.

Desigur exista si companii aeriene care nu incurajeaza aburitorii de tigara electronica.

British Airways si Virgin Atlantic ambele au declarat ca fumatul electronic este interzis la bordul aeronavelor lor, in timp ce pe site-urile altor importante companii aeriene ca Air Canada, American Airlines, Etihad, Japan Airlines si  KLM scrie ca nu permit fumatul electronic la bord.

In concluzie nu ne ramane decat sa zburam cu EasyJet, BMIbaby, Blue Air si Wizz Air. La Blue Air am citit pe pagina de internet si nu apare nimic legat de tigara electronica. La Wizz Air am citit si acolo si am gasit urmatoarea precizare: „13.3.6 La bordul aparatelor noastre de zbor fumatul de orice fel este interzis. Nerespectarea acestor reguli atrage după sine aplicarea unor sancţiuni penale severe precum şi plata daunelor provocate.” Numai ca utilizand o tigara electronica nu fumezi ci aburesti!

Asa cum v-am povestit in posturi anterioare eu am aburit fara probleme tigari electronice in avion. In ultimele 4 luni am zburat de 3 ori si nimeni nu a comentat nimic. E drept ca nici nu m-am dat in spectacol cu tigara electronica… nu am suflat aburul catre stewardeze. 🙂

Oricum toate aceste stiri ma enerveaza ingrozitor… cand vad cata influenta pot avea producatorii de tigari clasice asupra tuturor. Normal, sunt multi bani in joc. S-au chinuit ei sa interzica definitiv tigara electronica in SUA si nu au reusit. S-au chinuit si in Anglia si nu au reusit. De ce? Pentru ca deja toti aburitorii de tigari electronice s-au unit si au format o forta publica. Cred ca e timpul sa facem si noi acelasi lucru. Astept opinii si pareri.

Reclame

6 comentarii

  1. de ce naiba nu vin cu argumente complete…ca face nush ce,ca e nush cum…bla bla bla.Sa ne dovedeasca concret ! negru pe alb de ce o tot interzic(sau vor sa faca treaba asta) si de ce ar fi nasoala???hai sa ne unim si sa-i linistim odata!
    spor la aburit si….bineinteles aburi de calitate:)

  2. Is convins ca datorita aburilor nostri nu o sa se prabuseasca nici un avion. Ar fi tehnic imposibil.
    Problema este ca nu exista suficienta reclama facuta in favoarea tigarii electrice, deoarece productorii de tigari electrice nu au banii pe care producatorilor de tigari clasice ii au.
    Daca s-ar afla pe toate gardurile informatii despre tigarile electrice in loc de informatii despre cat de toxice is cele clasice(care oricum deja toata lumea le stie) poate ca nu s-ar mai face interziceri fara sens. Dar pentru asta trebuie si ca cineva sa vrea sa schimbe ceva.

  3. Am zburat de curand in SUA cu Air France pana la Paris si cu Delta pana in Philadelphia. In avion nu e voie sa fumezi nimic. Dar in WC nu se simte daca tragi din tigare electronica. Asa ca a fost ok. In Paris in aeroport am fumat lejer din ea fara ca cineva sa-mi spuna ceva. Se poate!

  4. Te Dustin in totalitate sister ca oamenii sa fie Mai uniti de aci inainte!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s