Cine a inventat tigara electronica?


Multi oameni se intreaba cine a inventat tigara electronica. Multi nu stiu, in timp ce altii sustin ca Hon Lik din China…Un articol recent aparut pe internet spune ca in 1963 Herbert A. Gilbert si-a pus brevetele pe o inventie numita „Tigara fara fum”. Doi ani mai tarziu brevetul a fost acceptat.

Problema devine oarecum complicata avand in vedere noile tehnologii si design-uri folosite la tigari electronice, dar ce este sigur este ca acum 48 de ani Herbert si-a prezentat ideea tigarii fara fum la Biroul de brevete al Statelor Unite… cel putin asa sustin americanii.

Iata un fragment din declaratie:

„Prezenta inventie este o tigara fara fum care are ca obiect sa ofere un mijloc sigur si inofensiv pentru fumat si o metoda de a fuma care inlocuieste tutunul si hartia cu un aer cald, umed si aromat”

Indiferent cine a inventat sau nu tigara electronica important este ca avem acest dispozitiv, ca putem alege intre a fuma tigari clasice si a fuma sanatos, tigari electronice. Dupa 48 de ani nu numai ca am gasit alternativa de a renunta la fumat, ba chiar avem si mai multe modele de tigari electronice care sunt concepute pentru a satisface nevoile oricarui fumator.

Este clar ca cei mai mari producatori de tigari electronice sunt in China, este clar ca tigara electronica evolueaza in fiecare an, aparand noi modele tot mai eficiente.

Pesemne am scris pe undeva, prin blog, ca inventatorul tigarii electronice este un chinez. Cert este ca inventatorul celei mai vandute tigari electronice, DSE901 este Sailebao, din China. Pana la aceasta tigara electronica, celelalte erau un chin… trageai din ele pana iti rupeai falcile iar cantitatea de aburi era infima. Trebuia sa ai extrem de multa vointa ca sa te lasi de fumat cu ele. Eu nu reuseam, cand am incercat un model vechi.

Americani sau chinezi… chiar nu ma stresez de aceasta problema, aburi de calitate sa fie! 🙂

Anunțuri

5 comentarii

 1. Din cite shtiu shi am citit, inventator-ul este Elvetzian.

  • Eu stiam ca e chinez, americanii sustin ca e american. :)) Ce mai conteaza…

  • @marius….scrie ,te rugam,romaneste ! …sau voi astia din generatia facebook nu sunteti in stare…?! oricum respect…! oricum foarte tare ”inventator-ul” :)))) am dreptate, ADMIN ? ar trebui sa impui niste reguli ca sa poata sa citeasca si cei ”fara carte”…! si apropos…abhuuuuri de kalitate ! :)))

 2. Iventatorul tigarii electronice e compania Ruyan din Honk Kong, nicidecum SaiLebao.Ca SaiLebao face niste tigari de calitate e partea a doua.E ca si cum ai zice ca Audi a inventat masina, desi FORD a fost primul.Asta nu inseamna ca Audi e o masina proasta.
  Plus incetati cu ideea de „clona si original” In domeniul tigarilor electronice deja fiecare e cu pantentul si invotatiile sale, intocmai ca si la masini. Unii sunt mai buni, altii mai prosti.
  Daca Ford a inventata masina ce inseamna, ca restul sunt clone ?!
  Cam asa suna logica voastra !

  • Mihai, se pare ca citesti printre randuri. Nimeni nu a spus ca Sailebao a inventat tigara electronica. S-a spus ca a inventat cel mai popular model, adica tigara electronica DSE901. In plus nici Ruyan nu a inventat-o… am postat despre un nene care a inventat de foarte mult timp.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s