Mare Protest pentru tigara electronica la New York

Dupa ce guvernul de la New York a tot speculat ca are in intentie sa interzica tigara electronica, protestele nu au intarziat sa apara.

A fost infiintata o asociatie, National Vapers Club, sustinuta din banii consumatorilor care a furnizat o reclama luminoasa pe Time Square, in New York insotita de adresa unui magazin online.

Scopul acestei campanii a fost de a informa atat fumatorii de tigara clasica cat si aburitorii de tigara electronica ca au libertatea de a alege si ca nu ar trebui sa renunte asa usor la acest drept.

Pentru cei ce nu stiu deja, tigarile electronice sunt dispozitive alimentate de o baterie, care vaporizeaza un lichid ce poate, sau nu, contine nicotina – procesul este similar cu cel de producere a cetii din cluburi-. Tigarile electronice sunt in pericol de a fi interzise in New York dar si in alte state.

Spike Babaian, presedintele National Vapers Club, spune: „Fara acces la tigari electronice, multi dintre membrii nostri vor fi nevoiti sa revina la fumatul clasic. Studiile arata ca 80% dintre utilizatorii de e-tigari marturisesc ca daca acestea nu ar mai exista ar fi nevoiti sa revina la fumatul clasic.” De asemenea a mai adaugat: „Multi dintre membrii nostri au renuntat la fumat deoarece doctorii le-au spus ca viata lor depinde de asta.”

Mii de utilizatori ai acestui dispozitiv din intreaga tara se aprovizioneaza de la furnizori din New York in fiecare zi. Aceste companii platesc taxe la fel ca si producatorii de tutun, sustinand economia, si totusi risca sa fie interzisi… De ce? Cred ca raspunsul este mentionat chiar de presedinte mai sus: „ar fi nevoiti sa revina la fumatul clasic”. Asta se si urmareste de fapt prin aceste interdictii. Stiati ca in America, unul din 20 de fumatori abureste tigara electronica? Mi se pare mie sau British American Tobacco se simte amenintata si iata si cateva din reactiile companiei. Cred ca le simtim cu totii, de la New York si pana in Romania.

Multi medici si experti in sanatate publica considera ca tigara electronica este o alternativa sigura. Nu exista dovezi ca aceasta ar afecta sanatatea publica si cu toate astea in fiecare zi citim articole, fara nici o justificare, cum ca ET ne afecteaza sanatatea. De curand am publicat un articol legat de un post aparut in ziarul Adevarul, care in afara faptului ca ofera informatii total eronate, a fost bineinteles copiat de o mie de alte site-uri cu publicatii zilnice ca de…asa se procedeaza la noi. Unul scrie si restul copiaza…ca e adevarat, bun, prost ce scrie nu conteaza…text sa fie, sa aiba lumea ce citi. (Asta e valabila si pentru vanzatorii de tigari electronice care daca tot copiaza texte de la noi nu au nici macar bunul simt sa mentioneze sursa, asa cum e normal..dar asta e alta poveste..).

Nu vreau in acest articol decat sa va adresez cateva intrebari: Daca tot ne afecteaza sanatatea de ce, de cati ani este pe piata tigara electronica, nimeni nu a murit pana acum din cauza ei, asa cum mor zilnic fumatori de tigara clasica? De ce oamenii se simt bine si se bucura ca au acest produs? De ce este singura alternativa care intr-adevar a ajutat o multime de oameni sa renunte la fumat, desi pe piata exista si alte alternative?

Va lasam pe voi sa trageti concluziile…

Un comentariu

 1. Buna ziua! Sunt noua printre cei care aburesc tigara electronica si astazi citind de mai multe ori acest articol, m-am dezamagit de fiecare data. Nu, ca nu as stii sa citesc ci pur si simplu, sa inteleg, de ce fac atata valva cei care vand tigari traditionale si de ce le este atat de frica de cei care au adoptat aceasta inovatie?
  Consider, ca fiecare este responsabil pt deciziile lui si nu prea sunt de acord cu cei care vor sa-si impuna alte decizii, fiecare fumeaza ceea ce doreste…
  Am aproape o luna de tigara electronica si sunt tare multumita de ea, ca dovada, ca impreuna cu sotul meu ne-am cumparat 2 tigari electronice de fiecare (mega 901 si 901 simpla).
  Diferentele au inceput sa apara inca din primele ore de la pufaitul acestor tigari: miros, gust, aer curat, scrumiere curate, lipsa nelinistii ca se termina tigarile din pachet, etc…
  Eram o fumatoare inraita, ajungeam pana la aproape 2 pachete de tigari pe zi, cu aceasta tigara va spun sincer, ca am ajuns ca pufaiesc din ea, doar cand ma arde buza…
  Este un mijloc foarte bun de renuntare la fumat, nu numai ca am trecut treptat de la un lichid tare la unul mai slab, dar am avut si 5 zile cand am „pufait la rece”, adica fara lichid, in conditiile in care acum o luna de zile eram tare nervoasa daca nu aveam o tigara… Pe mine tigara asta m-a ajutat enorm, nu numai sa diminueaz cheltuiala din buget, dar m-a ajutat sa simt si sa ma bucur altfel de viata alaturi de familia mea.
  Sper sa nu se interzica aceasta inovatie senzationala, doar pt ca cei care vand tigari traditionale isi pierd din clienti. De ce nu se interzic tigarile traditionale care sunt atat de nocive, chiar ei scriind aceste mesaje pe pachete??? In Romania, tigarile traditionale se vand la orice colt de strada, ei neavand magazine specializate de tutun, cum se intampla in alte tari dezvoltate. Imi doresc cu ardoare sa nu se interzica comercializarea Tigarii Electronice!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s