Studiu la tigara electronica pe 349 de oameni

45% dintre fumatori au reusit sa renunte la acest viciu cu ajutorul tigarii electronice. Sa ne intelegem, au renuntat complet… chiar si la tigara electronica. :))

Cu totii stim ca producatorii de tutun vor sa „dispara” tigara electronica. Prin urmare, ne este greu sa credem ca orice stire negativa despre tigara electronica este adevarata, deoarece cel mai probabil aceasta este falsa. De aceea cand citesc o stire nou aparuta despre tigarile electronice incerc sa o analizez la o scara nationala.

Dar iata ca de curand am citit un articol care intr-adevar are o baza reala. Articolul este despre niste medici africani care au facut un studiu inlocuind vechile tigari cu tigara electronica. La acest studiu au participat 349 de fumatori. Rezultatele au fost, dupa cum bine se asteapta aburitorii de e-tigari, FENOMENALE.

Rezultatele studiului arata ca:

– 45% dintre participanti au renuntat complet la fumat in mai putin de 8 saptamani;

– 52% dintre pacienti au raportat un nivel crescut de energie si o imbunatatire fizica vizibila;

– cand au fost intrebati datorita caror factori ai viciului de a fuma nu au putut renunta, 49% au marturisit ca pofta de nicotina iar 24% au spus ca obiceiul in sine;

Doctorul Clifford Hulley, unul dintre profesionistii care au participat la acest studiu, a marturisit ca „tigara electronica este cea mai eficienta metoda de pe piata, pentru a renunta la fumat.”

Profesorul Martin Veller, Seful sectiei de chirurgie vasculara la Universitatea din Witwatersrand, care a participat deasemenea la acest proiect, a adaugat ca tigarile electronice arata ca si cele clasice doar ca nu sunt toxice.

Unul dintre cele mai uimitoare statistici este ca 6% dintre fumatori au renuntat la fumat in mai putin de 2 saptamani. La sfarsitul studiului, care a avut loc pe o perioada de 8 saptamani, procentajul celor care au renuntat la fumat s-a ridicat la 45%.

Dar nu va ganditi ca acei oameni au renuntat la tigarile clasice si s-au apucat de tigari electronice. Nu…procentul de 45% se refera la cei care au renuntat complet la fumat, adica acesti oameni nu mai fumeaza,  nici macar nu aburesc. Au renuntat cu ajutorul tigarii electronice la acest viciu.

Si ca un plus la acest comentariu, FDA spune ca tigarile electronice sunt dispozitive care creaza dependenta, si odata ce te apuci nu mai poti renunta la ele… Ma intreb oare cum au reusit 157 de oameni sa renunte la fumat cu tigara electronica, iar apoi sa renunte si la aceasta complet… Cred ca ar trebui ca cei de la FDA sa ne raspunda la intrebarea asta..!!??

Prin urmare, aparent, Noua Zeelanda, Africa si alte cateva tari din lumea intreaga pun tigara electronica pe un piedestal si ii multumesc neincetat pentru faptul ca au reusit sa renunte la unul dintre cele mai periculoase vicii ale omenirii.

Personal si eu ii multumesc tigarii electronice pentru ca m-a ajutat sa renunt la fumat si, cum ne place noua romanilor sa spunem: „Jos palaria” in fata celor care au inventat acest dispozitiv, cu adevarat revolutionar!

2 comentarii

  1. Personal si eu ii multumesc tigarii electronice pentru ca m-a ajutat sa renunt la fumatul clasic de tigari puturoase. Chiar daca in primele 3 saptamani tentatia inca exista pentru cealalta. Acuma, dupa jumatate de an de fumat doar aburi, nici nu mai vreau sa imi aduc aminte de perioada indelungata in care m-am indopat cu toate mizeriile pe care le contin tigarile normale. Si sa fiu sincer pana la final, nu stiu ce m-as face daca as ramane fara sursa mea placuta de aburi 😦
    Aburi cat mai multi si de cailtate va doresc.

  2. sunt si eu FOARTEEE la inceput … insa sunt optimist ! fumez de 11 ani un pachet … unu juma (adika fumam ) si de 48 ore am fumat DOAR 4 tigari clasice. si eu am fost circumspect daaar FUNCTIONEAZA !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s