Doctor de top sustine tigara electronica in lupta cu FDA

Asa cum bine stiti, am tot scris, FDA (Food and Drug Administration) – organizatie din America ce se ocupa cu reglementari in ceea ce privesc alimentele si medicamentele, a tot luptat impotriva tigarii electronice si a luptat murdar intoxicand populatia cu tot felul de idei nefondate.
Dr. Joel L. Nitzkin este Presedintele American Association of Public Health Physicians Tobacco Control Task Force si vrea ca FDA sa isi schimbe atitudinea fata de tigara electronica.

Intr-o scrisoare de 3 pagini, Dr. Joel L. Nitzkin spune ca American Association of Public Health Physicians Tobacco Control Task Force s-a luptat pentru sanatatea natiunii timp de 50 de ani si s-a focusat sa informeze oamenii de pericolul pe care il reprezinta fumatul. El afirma ca 400.000 de oameni vor muri anul acesta datorita bolilor provocate de tutun si ca aceasta informatie este data de Centers for Disease Control and Prevention ( Centrul de control si prevenire a bolilor).
Dr. Joel L. Nitzkin a solicitat FDA sa ia doua actiuni majore:

1. Indemn FDA sa faca publice datele de laborator din spatele condamnarii tigarilor electronice, din data de 22 Iulie, impreuna cu datele comparabile privind produsele farmaceutice care contin nicotina si tigarile clasice.

2. Indemn FDA sa reclasifice tigara electronica ca fiind un produs medical.

In incheiere acesta precizeaza cum FDA poate sa salveze 4 milioane de vieti in urmatorii 20 de ani daca vor reclasifica tigara electronica.

O initiativa de luat in considerare, ce putem spune, acest doctor probabil ca nu e nebun si nici nu cred ca ar avea un interes in a promova tigara electronica. Datorita pozitiei pe care o ocupa ma gandesc ca nu este tocmai un medic X, care afirma ceva fara a avea o baza (asa cum se practica pe la noi in tara).

Si noi ne dorim acelasi lucru de la FDA, sau macar daca nu vor sa declare tigara electronica ca fiind un dispozitiv medical, macar sa ne lase sa aburim linistiti fara sa ne acorde acelasi statut cu cel al fumatorilor de tigara clasica.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s