Regulile fumatului se vor aplica la tigara electronica?

FDA (Food and Drug Administration – America) a marturisit, intr-un comunicat de presa, ca va incerca sa reglementeze tigara electronica ca fiind un produs al tutunului.

Agentia Federala a instiintat printr-o scrisoare partile interesate ca intentioneaza sa propuna modificari care sa acorde tigarii electronice acelasi statut cu cel al tigarilor clasice sau al produselor din tutun.

Comercializate peste mari si tari, incepand cu anul 2002, utilizatori de tigari electronice au crescut, de la cateva mii in 2006, la cateva milioane in prezent, ajung la zeci de mii de aburitori in fiecare saptamana.

FDA a marturisit ca tigarile electronice ar putea fi reglementate ca medicamente sau ca dispozitive medicale daca vor fi ”comercializate in scopuri terapeutice” , de exemplu ca un ajutor de a stopa fumatul.

Craig Weiss, presedintele Sottera Inc., o companie din Arizona care a fost implicata in procesul ce a determinat decizia FDA, a spus ca a fost foarte fericit de decizia luata. Jason Healy, presedintele companiei producatoare de tigari electronice Blu Cigs, a felicitat de asemenea aceasta decizie. Odata cu introducerea normelor FDA care vor reglementa tigara electronica, a spus el, acestea vor ajuta la inlaturarea tuturor suspiciunilor legate de tigara electronica si nu vor mai exista controverse.

Un studiu din America arata ca din cei 46 de milioane de fumatori americani, 40% doresc sa renunte la fumat. Deasemenea, tot un studiu, arata faptul ca, din 20 de americani fumatori unul abureste tigara electronica.

Trebuie sa amintim ca FDA a pierdut anul trecut un proces, dupa incercarea de a trata tigarile electronice ca fiind dispozitive de livrare a drogurilor, si nu produse din tutun. Un tribunal federal a decis ca tigarile electronice ar trebui reglementate mai degraba ca produse din categoria produselor din tutun, si nu ca produse ce incurajeaza consumul de droguri si ca ar trebui facute niste studii mai amanuntite si mai costisitoare pentru a demonstra eficienta si siguranta acestora.

Ca aburitor de tigara electronica de aproape 2 ani, va marturisesc ca sanatatea mea s-a imbunatatit vizibil de cand am renuntat la tigarile clasice. Toti cei care aburesc de cativa ani sunt multumiti si imi impartasesc parerea. Mi-as dori totusi sa se faca niste studii mai amanuntite pentru a vedea efectul lor in timp.

In orice caz, nu cred ca tigara electronica ar putea fi mai nociva decat cea clasica. Cred ca singurul lucru ca ar putea ridica semne de intrebare este lichidul. Dupa cum bine stiti, cei care aburiti deja, exista si lichide bune dar si lichide proaste.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s