Se va vota azi legea „pentru” tigari electronice?

Astazi se voteaza in parlament legea prin care s-ar putea interzice fumatul in spatiile publice inchise, cu exceptia penitenciarelor, iar fumatorilor le-ar putea fi destinate baruri si discoteci speciale, potrivit unui proiect adoptat cu amendamente in Comisia de sanatate a Senatului, la sedinta careia un senator a fumat o tigara electronica.

Respectivul senator, care a aburit tigara electronica, Tudor Udristoiu, este membru al Comisiei pentru sanatate publica. Ar fi fost frumos, daca tot e si el fan al tigarii electronice sa propuna o lege prin care sa incurajeze fumatorii sa renunte la fumat cu tigara electronica. (stiu ca nu se poate… ziceam si eu :)) )

Desigur noi cei care deja am reusit sa renuntam la fumat folosind tigari electronice, stim ce inseamna si stim ca se poate…sunt multi care nici macar nu stiu ce este tigara electronica sau cum functioneaza. Sunt multi oameni care si-au luat tzeapa si din cauza unor tigari electronice de proasta calitate au pierdut increderea in acest produs. Ar ajuta foarte mult o campanie de promovare la nivel national. Insa acesta este posibila doar cu ajutorul statului… care momentan castiga destule milioane din accizele la tigari ca se se preocupe si de alte treburi.

Referitor la acesta lege…dupa mine e „gargara”. Sunt prea multi bani in joc si nu stiu daca statul se risca sa ii piarda. Ganditi-va cati s-au lasat de fumat de cand s-a interzis fumatul in spatiile publice.

Ce ma distreaza este ca detinutilor nu le este interzis sa fumeze in celula. Ei au un regim mai special… nu mai intereseaza pe nimeni daca fac cancer sau nu ca oricum la ce mizerie e in penitenciarele noastre sunt deja bolnavi. Nu de alta dar traim in tara in care te duci la spital cu o boala si te intorci cu 3…trist dar adevarat.

Si referitor la faptul ca au spus ca se va fuma doar in baruri si discoteci speciale. Am fost in strainatate intr-o discoteca in care era loc special pentru fumat. Va spun sincer ca aproximativ jumatate din cei prezenti erau in locul special amenajat pentru fumatori si jumatate in discoteca propriu-zisa. Daca se infiinteaza o gramada de baruri si locuri speciale pentru fumatori acest lucru nu ii va determina sa renunte la fumat.

Dar poate ca intr-o zi va fi si tigara electronica atat de cunoscuta ca si tigarile clasice. Acest lucru nu este posibil decat daca noi, cei care deja stim de beneficiile ei, marturisim si altora, si altora si tot asa. Incet, incet vom reusi poate sa ne facem si noi auziti. 🙂

Reclame

5 comentarii

  1. Speranta moare ultima! Poate cine stie… Oricum rata fumatorilor a crescut in ultima vreme prin randul tinerilor, chiar in scoli si licee, incendii provocate din cauza tigarilor aruncate la intamplare. Sa speram ca se va interzice. Eu una, ca aburitoare, am ajuns sa fiu deranjata de fumul de tigara, iar in urma cu peste 3 luni, eram de cealalta baricada. Cred ca se vor ingrosa randurile, celor care aburesc. Foarte muti aburi, pentru cei care deja aburesc.

  2. Din cate am inteles,tigara electronica este interzisa doar in mijloacele de transport in comun si locurile de joaca pentru copii.Am inteles bine?

  3. Eu nu sint fumator,dar dezbaterea legii fumatului mi se pare o mare vrajeala in contestul in care elita mondiala vor sa extermine cit mai multi locuitori ai planetei pe motiv ca sint prea multi si planeta nu poate gazdui atitia oameni.E o mare vrajeala in contestul in care romanii sint obligati sa consume sare iodata,avioanele arunca substante chimice pe baza de aluminiu si bariu,medicamentele modificate pentru a da dependenta,culturi modificate genetic,E-uri bagate abuziv in hrana si multe altele care duc la o moarte lenta si sigura,iar noi vorbim de FUMAT ??

    • Ai si tu probleme serioase. :)) Evident ca daca vorbim de teoria conspiratiei… de ultima carte a lui Brown… nu o sa ne mai bucuram de viata. Sfatul meu este sa de bucuri de fiecare zi… ia-o asa cum e… poate e ultima. 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s