De ce Dr. Magdalena Ciobanu, critica tigara electronica?

Dragi aburitori, pentru ca m-am enervat foarte tare cand am tot vazut la televiziuni si prin presa aceeasi persoana, doctor care critica vehement tigara electronica, am purces la „sapaturi”… sa vedem si noi cine este aceasta doamna si ce vrea de la viata noastra, de ne intoxica cu tot felul de minciuni ordinare. Vorbesc de dna doctor Magdalena Ciobanu, medic pneumolog (cica) la institutul Marius Nasta.

In cazul in care nu stiti de ce m-am enervat cititi articolul pe care l-am scris zilele trecute „Antena 1 dezinformeaza fumatorii de tigara electronica”… si veti intelege!

Si acum sa dezvaluim ce am gasit despre aceasta doamna „foarte respectabila” si sa intelegem de ce dansa apare prin mass media si loveste dur in tigara electronica.

1. Cum a inceput:

Ministerul Sanatatii a lansat Programul Stop fumat! – va mai amintiti de Mihaela Radulescu, pe panourile publicitare, in lenjerie intima? Despre acea campanie va vorbesc. Nu avea legatura cu tigara electronica.

Coordonatoarea programului, medicul Magdalena Ciobanu a declarat ca Romania se numara printre putinele tari care au luat o atare initiativa.
Cele doua medicamente folosite in cadrul programului (Champix si Zyban) vor ajuta pe fumatori sa treaca de perioada de sevraj. ( pacientilor li s-a recomandat in cadrul tratamentului, de regula, sa foloseasca atat Zyban si Nicorette dar si Champix si Nicorette)

Ca sa intelegem, Dna Magdalena Ciobanu, ne recomanda sa folosim cele doua medicamente, pentru a renunta la fumat: Champix si Zyban.

Magdalena Ciobanu ne recomanda cum sa renuntam la fumat:
În primul rând, identificaţi motivul pentru care fumaţi şi eliminaţi- l. Puteţi apela la ajutorul unor produse destinate acestui scop, cu ajutorul cărora veţi “lupta” mai eficient. În câţiva ani se preconizează că va apărea şi un vaccin antifumat. “În ultima fază a cercetărilor până la lansarea pe piaţa internaţională e vaccinul antinicotinic. Acesta îi va ajuta pe fumători să renunţe mai uşor, pe foştii fumători, care se tem că se vor reapuca de fumat, dar şi pe nefumători”, ne-a declarat dr. Magdalena Ciobanu. Iată ce mai puteţi face pentru a vă lăsa de fumat:
……………………….. (mai spune ca alternativa si de Nicorette)
✔există în farmacii şi tratamente medicamentoase care vă pot ajuta, cum ar fi Zyban şi Champix. Acestea se eliberează numai pe baza reţetelor medicale, îşi fac efectul la nivelul creierului şi nu veţi mai simţi nevoia de a fuma. Zyban 150 mg costă 70,49 lei, iar Champix e 146,87;
✔vă puteţi lăsa de fumat şi fără medicamente, dacă aveţi voinţă. Acestea doar uşurează trecerea de la fumător la nefumător;
nu vă speriaţi dacă în primele zile de nefumător vă simţiţi ameţiţi. Sunt simptome trecătoare, iar organismul nu este bolnav, ci revine la normal.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/lasati-va-de-fumat-dintr-o-data-218798.html

2. Continuare: Dna Doctor Magdalena Ciobanu vrea sa ne sinucidem?
Dati-mi voie sa ma opresc putin la aceasta idee cu cele doua medicamente recomandate de Dna Doctor Magdalena Ciobanu (retineti si ultima fraza cu ameteala) si sa va spun cum stau lucrurile cu ele:

Medicamentele impotriva fumatului pot duce la sinucidere

Autoritatile americane din domeniul medical au anuntat ca doua medicamente foarte populare in SUA, care te ajuta sa te lasi de fumat, pot avea ca efect secundar depresia si chiar gandurile sinucigase.
Tocmai de aceea, medicamentele numite Chantix si Zyban vor putea fi cumparate doar daca poarta aceste avertizari la vedere, relateaza CNN.
In afara acestor efecte secundare, cele doua medicamente pot cauza schimbari de comportament, ostilitate si agitatie, mai ales daca cel care a recurs la acest tratament are in trecutul sau boli mintale.

In cele mai multe dintre cazuri, aceste probleme apareau imediat dupa ce tratamentul incepea, sfarsindu-se odata cu terminarea acestuia.

Conform statisticilor la nivel national din SUA, de cand medicamentul Chantix a fost aprobat, in 2006, au fost raportate 98 de cazuri de suicid si 188 de tentative in acest sens.

Cat despre Zyban, in acest caz 14 persoane s-au sinucis, ca urmare a tratamentului, alte 17 nereusind sa-si duca planul la indeplinire.

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/medicamentele-impotriva-fumatului-pot-duce-la-sinucidere-806108

E funny nu? Dna Doctor Magdalena Ciobanu ne recomanda niste medicamente foarte ok, pentru a ne lasa de fumat. Oare primeste si ea excursii (cum am auzit ca se poarta) de la reprezentantii acestor medicamente? Sau doar vrea sa faca reclama institutului pentru care lucreaza???

Iata ce mai spune: „Dr Magdalena Ciobanu, coordonator al Centrului pentru Renuntarea la Fumat din cadrul Institutului “Marius Nasta”: “Dintre cele trei medicamente cunoscute, substituentii de nicotina, bupropion si vareniclina, aceasta din urma e dovedita a fi cea mai eficienta.””

Ca sa nu mai stati sa cititi voi prospectele celor doua medicamente, am facut-o eu!
(Prospect Zyban: http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2885 )
Bupromin = Zyban
Vareniclina = Champix

Deci asa doriti sa ne tratati Dna Doctor Magdalena Ciobanu, nu mai bine ne oferiti o franghie?

Daca aveti timp sa cititi:
(Prospectele medicamentelor Champix (Vareniclina) si Zyban (Bupropion) au fost actualizate
Prospectele medicamentelor Champix (Vareniclina) si Zyban (Bupropion) au fost actualizate pentru a include asa-numitele “Black Boxed Warning”, privitoare la riscul aparitiei modificarilor de comportament: depresie, , ostilitate, ganduri suicidare.
FDA (Food and Drug Administration) a avertizat asupra riscului psihiatric care poate aparea la administrarea Champix inca de la finele anului 2007.
In 2008, Pfizer, care comercializa Champix, a modificat sectiunea de Avertizari si Precautii din prospect, inserand informatii privitoare la ideatia suicidara si la alte probleme psihiatrice asociate administrarii medicamentului.
Agentia federala americana a declarat ca Boxed Warnings pentru Champix si Zyban se bazeaza pe inregistrarea si monitorizarea semnalelor venite prin sistemul AERS (Adverse Event Reporting System) si pe analizarea informatiilor furnizate de studiile clinice si de literatura de specialitate.
FDA a recomandat medicilor care prescriu Champix si Zyban sa isi tina sub atenta observatie pacientii pentru a sesiza din timp eventualele efecte adverse.
http://www.pharma-business.ro/info-companii/-black-boxed-warning-pentru-champix-si-zyban.html )

Dna Doctor Magdalena Ciobanu impreuna cu Dul Florin Mihaltan (nu am nimic cu dansul, pentru ca a declarat ca tigara electronica poate fi un substituent bun pentru fumatori) au facut si un studiu:

Comparatia eficientei diverselor medicamente utilizate pentur sevrajul tabacic (Autori: Magdalena Ciobanu*, Fl. Mihaltan). Din pacate nu au bagat nimic despre tigara electronica.
Iata cum a gasit Dna Doctor Magdalena Ciobanu ca cel mai eficient medicament impotriva fumatului este chiar Bupromin = Zyban, medicament care ne face sa avem tendinte sinucigase. :))

3. Ce spune Dna Doctor Magdalena Ciobanu despre tigarile electronice?

Pai sa vedem, ca nu ne e foarte clar… de fapt dansei nu-i este foarte clar:
Initial spune ca ar recomanda tigara electronica cu ceva dubiu, datorat FDA-ului, alt intoxicator cu mesaje nefundamentate:
„Pentru cei care au nevoie de o soluţie pentru a nu fuma o perioadă scurtă de timp, e-ţigara poate fi utilă. Singurul studiu ştiinţific independent a fost făcut de FDA în 2009 şi a descoperit în compoziţia ei substanţe toxice, unele chiar cancerigene (nitrozamine). În plus, au constatat că unele cartuşe cu concentraţie mare de nicotină eliberau o cantitate dublă de substanţă faţă de nivelul permis de FDA în medicamentele ce conţin nicotină, indicate în terapia tabagismului.”
Sursa articol: http://www.adevarul.ro/societate/sanatate/medicina_clasica/Pro_si_contra_tigarii_electronice_0_324568039.html

Ca ulterior… dupa ce s-a mai „gandit”:
În condiţiile în care nu se poate cunoaşte exact compoziţia acestui produs destinat consumului uman, este evident că el nu este sigur. Aceasta cu atât mai mult cu cât produsele comercializate în România nu au înscrisă pe etichetă compoziţia. Aburul rezultat este nociv şi pentru cei din jurul utilizatorului de ţigară electronică, căci substanţele toxice sunt degajate în aer ca şi cele din fumul de ţigară din tutun” Sursa: http://www.adevarul.ro/societate/sanatate/Tigara_electronica_nu_este_sigura_0_432557288.html


4. Concluzii:

Imi cer scuze pentru cititorii mei pentru un articol asa de lung, insa nu va puteam tranti niste concluzii, am vrut sa vedeti si de unde le-am tras.

Dupa ce v-am spus cum stau lucrurile cu aceasta doamna Dr Magdalena Ciobanu, sa vedem pe ce motiv sustinea dansa ca tigara electronica ar fi nociva:
Aburul de la tigara electronica ar contine substante cancerigene (nitrozamine) si glycol… care v-am spus ca nu se mai foloseste, fiind inlocuit cu glicerina vegetala. (desi propylen glycolul nu era nici un pericol).

Deci ne focusam pe aceste substante cancerigene (nitrozamine). Ia sa vedem mai intai ce e cu ele:
Despre nitrozamine (care zice ca sunt cancerigene) NITROZAMINE NITROZAMINE, s. f. pi. / nitrosamines, s. f. pi. / N-nitro-samins. [Lat. nitrosus, din (at. nitrum si gr. nitron = nitrat de potasiu, soda; gr. ammoniakon = sari lit. amoniu, gasita m apropie.re.a te-mpiuiui iui Jupiter Ammon din Libia, -1110.] Compusi organici, caracterizati prin legatura N-nitrozo- (N-N^O), obtinuti prin reactia *nitritului asupra unei *amine secundare sau tertiare. Circa 80 % din cei 120 de compusi continand legatura mentionata au actiune cancerigena demonstrata la animale si potentiala la om. Situsul de actiune depinde de gruparea amina. N., au fost identificate In aerul si apa din zonele cu poluare industriala, In fumul de tigara, In anumite preparate cosmetice, In unele solutii de pesticide sau erbicide. Alimentatia este, de asemenea, poluata cu acesti compusi, Indeosebi carnea conservata si produsele prajite, berea si unele tipuri de branza. Totodata, se pot forma in vivo, In tractusul digestiv In cursul digestiei, pornind de la precursorii de tip nitrat, nitrit si amina. Riscul cancerigen la om ramane sa fie demonstrat.
Sursa: http://www.dictio.ro/medical/nitrozamine

Dna Doctor Magdalena Ciobanu, daca inteleg bine vreti sa nu mai beau bere??? Sa stiti ca n-am baut nici o bere cand am scris acest articol… va dau cuvantul…

In plus iata alta informatie… :
Cercetarile efectuate de catre universitati si laboratoare independente din Marea Britanie atesta faptul ca lichidele ECOpure sunt cele mai pure e-lichide, pe baza de glicerina vegetala, iar aburii rezultati in urma vaporizarii nu contin nitrozamine, sau alte substante cancerigene.

Eu pot sa adaug ca si nici cele Dekang nu contin aceste substante… au si ele raport toxicologic. 🙂

Deci, Dna Doctor Magdalena Ciobanu, in concluzie…
DESPRE CE VORBITI???

28 comentarii

 1. Salutare,

  Si deodata campania anti tigara electronica a paras…. uhmm pardon, doamnei ciobanu are cu atat mai multa logica.
  Orice foc de paie trece relativ repede, din fericire nu toti romanii sunt prosti si nu toti cred minciuni bagate cu dea-sila la stiri.
  Cititi tot articolul, merita!

  • multumim,in numele tuturor utilizatorilor de,,electronice,,pt informatiile detaliate si dupa cum bine stiti aceste informatii sunt esentiale pt psihicul utilizatorului.

 2. As comenta, dar nu prea am ce, sau mai bine spus, nu-mi gasesc cuvintele…
  Partea cu antigelul la masini, deci, suntem suspecti cu totii de cancer, pentru ca inhalam fumul de la teava de esapament a masinilor din marile si micile orase si nu a interzis nimeni nici achizitionarea mai multor automobile de familie si nici circulatia lor pe strazi …
  Guma si plasturii sunt „vax”, nu ajuta la nimic, am intrebat si eu in stanga si-n dreapta daca ajuta la ceva… Medicament, este cel care se ia pe cale orala, nu se „rumega” si nici nu se lipeste pe corp…
  MEDICAMÉNT s. v. doctorie.
  Credeti-ma ca nu am inteles nimic din ce a spus „doamna”…
  Cu simpatie inraita de tigara electronica, cu lichid fara nicotina, Cristina M.!

  • Cris, partea cu antigelul, a fost tot o minciuna ca si celelalte. Eu sper ca articolul este destul de clar pentru toata lumea. E drept ca e lung si multi vor citi printre randuri. 🙂 Ma scuzati, va rog!

 3. Daca toti aburitorii ar da-o in judecata pe d-na doctor, pentru aceste informatii, cred ca ar prefera sa le cumpere la toti aburitorii cate un kit complet de tigara electronica, pentru o luna de zile, ca sa aiba dumneaei pe ce sa faca cercetari… 🙂 Cu simpatie, Cristina M.!

 4. Buna,

  Ce spuneti de linkul asta ?

  • Stiu materialul, e ceva mai bland. Din nou Dna Magdalena Ciobanu, pe baza dezinformarilor de care v-am vorbit in alte posturi (cu FDA) aparute in America, o da cu Nitrozaminele ei. Cred ca ati citit mai sus despre ce e vorba. 🙂

 5. Mai, tu vrei sa ne umpli de nervi, cu materialul asta?
  Dar, „da-o-n pisici” pe doctora asta ca mi s-au carbonizat creierii cu parerea ei despre tigara electronica. Substante cancerigene se gasesc peste tot, am vazut si materialul postat de Daniel, sa-i vad si eu „moaca doamnei dr”.
  Finalul este dezastruos… Daca fumezi, te lasi pur si simplu, iar daca nu te-ai apucat de fumat sa nu te apuci… Toti ne-am apucat de fumat din curiozitate, nici nu cred ca am ascultat vreunul din noi de cineva, cand au pus prima tigara in gura… Iti spun ca cei care folosesc tigara electronica, nici nu se uita in gura asteia la tv, este exact ca atunci cand este ziua anti-fumat si toti fumatorii „bombane”.
  Foarte multi aburi, fratilor, Cristina M.!

  • Cristina, vad ca n-ai inteles, materialul e pentru cei care nu stiu de tigara electronica si ar fi vrut sa incerce. Si crede-ma ca ei sunt sensibili la orice informatie.

   • Stai linistit, ca vor incerca tigara electronica cu toate „informatiile astea din mass-media” scrisa si vorbita… De ce nu dau pe post, daca a murit din cauza tigarii electronice???
    Te rog sa te uiti la materialul postat de Daniel si sa fii atent, ca a spus ca pe piata romaneasca a aparut din 2008 – tigara electronica, deci de 2 ani jumate si d-na dr sa dea media persoanelor bolnave de cancer, care au „aburit” si implicit bolnava din cauza tigarilor electronice. Tu nu vezi ca se contrazic? Materialul tau l-am inteles, l-am citit, cap-coada, dar nu sa-l aprofundez…
    Stai linistit, ca se va „aburi” si vor incerca, iar cine crede ca la tv se spun toate adevarurile, nu au decat… Nu te enerva, ca nu toti sunt prosti in Romania

    • 🙂 ok… eu ma enervez pentru ca din 2008-09 am urmarit ce s-a petrecut prin toata lumea… am fost mai implicat in fenomen. Dar m-am mai calmat acum, dupa ce am „urlat”.

 6. Sunt plin de spume………imi vine sa sparg monitorul ! ! ! Femeie sunt un cardiac diacnosticat de spitalul militar central cu ,, cardiopatie schemica si necroza ischemica ca sa nu iti mai spun ce din cauza tutunului era sa dau coltu………………De cand utilizez TIGAREA ELECTRONICA inima imi functioneaza bine………. nu mai am stari de crestere brusca a tensiuni arteriale , nu mai tusesc , ma odihnesc perfect 7 ore , nu ma mai trezesc obosit , junghiurile cardiace au disparut , la pneumolog acum o saptamana am iesit perfact si am povestit pneumologului ca acum utilizez TIGAREA ELECTRONICA ….. si ce credeti si medicul era un fumator de pipa 601 ….extraordinar . Oamenilor va rog sa ma credeti ca nu am nici un interes sa va mint , nu fac comert cu tigari electronice , nu fac parte din staful site nu ma platit nimeni sa va povestesc toate aceste lucruri , militez pentru a nu mai fi consumate tigarile traditionale , Daca nu ma credeti va las nr de telefon si mail va raspund oricand si vin oriunde sa ma vedeti,si sa vorbim tot ce vreti dvs. . Rog sa ne organizam si sa dam replica celor care incearca sa ne intoxice , propun sa la dam si noi o replica bine organizata daca nu reusim pe sticla avem posibilitatea postarii pe net multe comentari ……….. Frati mei aburitori va doresc multi aburi de calitate va rog sa ma contactati mail marcelsimion45@yahoo.com

 7. eu si sotul meu ne-am achizitionat tigari electronice si suntem foarte multumiti de ele

 8. Eu astept sa primesc azi un Ego XL,iar daca nu voi fi multumit de cantitatea „vaporala”imi voi lua o pipa caci am inteles ca scoate cantitate mai mare de vapori…oricum sunt nerabdator desi am ceva dubii…apropo stiti despre cum este tratata „problema” tigarilor electronice in statul California?!…daca mi-as permite i-as caracteriza ca dobitoci pe senatori,respectiv Arnold,dar nu-mi permit.. :))
  Sa aburiti sanatosi,cu mine alaturi!!!
  Si ca sa nu fiu total off topic da-ti-o-n spumele marii pe „D-na” asta
  ciobanca… =))

  • Madalin, pipa nu scoate mai multi vapori… e doar o iluzie. Daca Ego pe care l-ai luat nu e copie… o sa te satisfaca. E o tigara electronica puternica, insa va trebui s-o incarci la timp. Fara lichid suficient nu produce vapori. Toate bune si aburi de calitate!

   • Salutare,
    Multumesc pt. aviz.Am primit tigarea si pare sa fie ok,intradevar,
    cartusul trebuie umplut mai des decat in specificatii(alta „reclama falsa”) si cred ca pot sa spun ca ma satisface cantitatea de vapori daca e cartusul plin.Am luat lichid Ecopure Regular High si trebuie sa incerc si ceva cu aroma…lasa un gust parca putin metalic dupa ce termin de „aburit” o sesiune,iar cand trag,daca trag mai lung ma ustura pe gat putin,precum o tigare proasta o fi de la lichid,sau de la cartuse?!Multumesc in avans pt. raspunsuri si sfaturi.Aburi densi,va doresc! 🙂

    • …am gasit problema…2 picaturi in atomizor…nu citisem chiar tot…

     • Bine ca ai gasit-o. Asa e la inceput. Eu zic ca am pus aici cam tot ce trebuie sa stii despre tigari electronice… numai sa cititi. 🙂

 9. […] D-nei Dr. Magdalena Ciobanu, despre care daca vreti sa aflati mai exact cu ce se ocupa gasiti aici: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2011/06/21/de-ce-dr-magdalena-ciobanu-critica-tigara-ele… . Nu o sa intalniti pe internet alt medic care sa sustina ca tigara electronica este […]

 10. Aceasta Magdalena Ciobanu daca este asa de destepta sa mearga la spitalul de nebuni, poate reuseste sa ii aduca pe aia pe calea cea buna cu cele doua medicamente daca tot se crede atat de inteligenta si poate sa o ia si pe Raduleasca cu ea sa faca campanie acolo. Oare cati producatori de tutun l-ea sponsorizat sa minta in halul asta de cred si ele ce spun ?

 11. Daca e sa te iei dupa neuronul „doamnei dr”, cea mai periculoasa boala este viata, singura boala 100% incurabila… SIGUR duce la moarte, rata de deces 100%! Nici unu’ care a avut viata nu a scapat! 🙂

 12. ce imi plac mie diverse pisi care fac pe dna profesoara… Ok, nu e bine sa te apuci de fumat. Admitind ca dea te-ai apucat si ca – infamie! – chiar ITI place sa fumezi, care e varianta optima considerind aceste doua conditii indeplinite??
  1 – sa fumezi tigari
  2 – sa fumezi tigari electronice
  3 – sa iei medicamente cu efecte depresii si psihopatii….?

  De fapt, despre asta discutam.
  Worse case scenario, acceptind ca tigarile electronice ar avea prapaditele alea de nitrozamine, tigara „naturala” contine ARSENIC si POLONIU 210 printre multe altele – nici macar cancerigene, letale de-a dreptul.
  Iar sinuciderea iar e o chestiune oarecum letala, daca stam sa ne gindim :-))

  Asa ca, pina la urma, cu toate eforturile, orice denigrare a tigarii electronice prin comparatie cu alternativele existente e absolut inutila.

 13. Salutare voua!….vapez si ma minunez,vazand chiar cum un om in alb,cum parca vrea sa demosntreze cum ca in lume Universul s-ar putea sa fie finit,nicidecum prostia!ce concluzie trebuie sa tragem?pai a spus chiar Madame Ciolanu (ca la cum arata…) in materialul lui Daniel „…am avut pacienti care au redus nr.tigarilor normale,cu ajutorul tigarilor electronice,unii au renuntat definitiv la fumat cu ajutorul lor”,deci asta e ideea de baza dragilor,restul e doar labareala trista clar de luna…..Intrebarea mea e alta:oare de ce nu gasesc 3 doctori care sa confirme „negru pe alb”ca tigara electronica e cancerigena,pe cand orice trampalau gangav care cumpara tigari de la chiosc stie ca sunt nocive? si sunt de principiul ca ar fi bine sa ne organizam toti ,sa putem riposta la eventualele elugubratiuni emise de niste creiere de pepene verde ,ca si pierduta asta ….de ce nu,su forma unui O.N.G.cu avocat,cu tot ce trebuie .Eu sunt membru si pe Comunitatea Motociclistilor,inca din 2004 si acolo avem asa ceva ,iar daca adminul vrea am sa-l ajut cu tot ce pot.Stiu ca v-a infuriat nebuna asta ,si pe mine m-a infuriat – de parca faptul ca vapez mentol,luat de la unu,ca mie mai e pana imi vine comanda,nu mi-a ajuns!Sa aveti aburi cat mai densi si Marcele ma bucur pentru bunul mers al sanatatii tale,la mai mare!URA

  • Dacii… cu mare drag accept orice ajutor… insa aici lucrurile stau mult mai prost. E vorba de bani… bani multi… in joc sunt companiile farmaceutice, statul (accize) si producatorii de tutun (BAT, Philip Morris… ) . Nu prea poti intra in razboi mediatic fara sa ai ceva cohones… ori la ce vanzari sunt la noi… nu prea cresc cohonesurile… in USA altfel stau lucrurile… ei se bat… si castiga.

 14. Ok,atunci alternativa care ar fi?sa lasam „catze”cum e zaluda asta,sa vorbeasca si ea ,insa despre ce ,nici ea nu stie?La dat cu piatra oricine se pricepe,insa de ce sa stam sa si primim asta?sa ne lamentam ca si pubicitatea negativa este totusi o forma de publicitate?Eu as propune sa demaram o campanie de semnaturi,sa ne organizam intr-un for,un ONG ,etc,sa ne alegem un purtator de cuvant (eu te-as propune pr tine )care sa mearga pe unde o fost si nebuna aia ,sa ceara dreptul la replica ,si ai argumente suficiente crede-ma ,incat sa o pui pe aia cu laba in sus ,ba mai mult sa ceri si oarece daune morale in numele vaperilor romani,iar din fondurile astfel stranse vom sprijini camapnii antifumat….Eu am un feel-ing ca tipa asta a venit doar asa la tv ,in dorinta de a se afirma si ea ,la cea de a douaq tinerete a ei,nicidecum avand un spate solid,asa ca daca ne unim,o putem „bate”usor (eu chiar m-as incumeta fizic,sa o lovesc tinand in dreapta tinand TGO-ul meu norocos,in stanga un Vipercig ,si un Provari pe care sa ghiceasca ea unde il tin,astfel incat imediat o sa strige”alianta,alianta”!)am glumit….Oare voi credeti ca in alte tari mai civilizate ca a noastra ,nu s_au unit vaperii in organizatii cu un temei legal ?crezi ca daca am avea o astfel de organizatie,nu am putea sa cerem ajutorul?logic ca da….inca ceva:toate progresele stiintei ,au fost facute de oameni vizionari,nu neaparat de bani(un exemplu fiind chiar inventatorul tigarii electronice,care a fost motivat de moartea tatalui din cauza fumatului,de faptul ca el fuma ,din dorinta de a face un bine,de a lasa altora bucuria de a ramane alaturi de un parinte cat mai mult…..si uite ca incet incet schimba o lume,din ce in ce mai mullti recastigandu-si sanatatea cu ajutorul inventiei lui.Tu crezi ca daca actiunile noastre prind contur ,devin „palpabile”nu vor apare si banii?Un om de unu singur,a putut face atatea pentru toti fumatorii,noi nu putem inchide gura unei loaze?Ura si POWER to the VAPERS!!!

  • Dacii… imi place cum gandesti… asa am gandit si eu cand am contraatacat toate mizeriile aparute in mass-media. Din nefericire pe mine ma citesc 1000-1500 de oameni pe zi, insa la Antena si ProTV se uita milioane de oameni. Unii nici nu stiu sa caute pe net. Initial m-am gandit si eu sa sar sa fac scandal… si am facut ce am putut. Se incearca realizarea unei asociatii a importatorilor de tigari electronice… insa nu s-a reusit pana acum, din ce am auzit. Sunt multi „nestiutori” si in acest business, ca sa nu-i numesc altfel. Daca se va reusi, va fi mai bine pentru noi, clubul aburitorilor… pentru ca vor exista magazine mai sigure, bani pentru publicitate… si more POWER. Pana atunci nu ne ramane decat sa fim „leaderi” de opinie pe cate un site… sau forum si sa speram ca ne vor citi cat mai multi oameni si vor transmite mai departe adevarul. Nu stii cu cati oameni am discutat, oameni care se temeau sa-ti cumpere tigari electronica din cauza bateriei explodate in USA. Daca inainte nu stiau ce e o tigara electronica, acum multi stiu ca e ceva periculos.

 15. Am citit cu atentie ,de cateva ori ,raspunsul tau si iti multumesc in primul rand pentru timpul pe care mi-l acorzi,stiu ca faci o unca titanica ,si numai raspunzand atator insi,dar sa te mai si documentezi si sa scrii astfel de ne tii pe atatia cu ochii in monitoare! (Comentariul a fost transformat in post, aici: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2012/06/01/sa-facem-o-revolutie-pentru-tigara-electronica/ )

  • Fiind prea lung si prea misto, am postat comentariul lui Dacii pe forum, intr-un post de sine statator. Astfel va putea fi citit mult mai usor. 😉


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s