De ce este interzisa tigara electronica in tarile slab dezvoltate

Un articol recent din The Times of India prevede ca pana in anul 2030, 80% dintre fumatori vor fi din tarile in curs de dezvoltare. Ceea ce este interesant este ca, in aceleasi tari in curs de dezvoltare tigara electronica a fost interzisa, potrivit unui studiu de pe site-ul Right2Vape (http://right2vape.com/world-wide-ban/  ).

In ultima vreme, companiile producatoare de tutun au inceput sa se focuseze din ce in ce mai mult pe tarile in curs de dezvoltare. Un mic studiu asupra istoriei industriei producatoare de tutun ne arata ca, acum 50 de ani in SUA, apareau reclame si tot felul de doctori care te sfatuiau sa fumezi un anumit brand de tigari. Intre timp, SUA incearca sa aduca legi cat mai restrictive in ceea ce priveste fumatul.

In schimb astazi, tarile in curs de dezvoltare asteapta cu bratele deschise producatorii de tutun, asa cum facea si SUA acum 50 de ani. Se pare ca nici Romania nu este departe de aceste lucruri. Inca statul isi doreste castiguri substantiale din accizele pe tutun. Asa ca producatorii de tigari clasice isi permit sa plateasca campanii impotriva contrabandei cu tigari. Stim cu totii ce mare valva a fost la noi in tara cu controalele vamale. Se pare ca acea actiune a costat cca 10 milioane de euro, „cadou” din partea firmelor ce vand tigari. Au doctori pe care ii platesc, au reportaje pe care le platesc, sunt foarte pregatiti in a micsora cota de piata si pentru tigara electronica.

Aceste tari in curs de dezvoltare poate ca ar incuraja tigara electronica. Dar din pacate industria de tigari electronice nu este atat de dezvoltata ca si cea a producatorilor de tutun. Prin urmare, nu au de unde sa dea atatia bani ca sa apara la TV, la radio, sau sa plateasca medici care sa incurajeze tigara electronica.

Sunt convins ca daca doctorii din Romania, ar fi platiti de catre micii producatori de tigari electronice, cu mai mult decat primesc de la producatorii de tutun, sigur ar aparea pe la TV si ar spune ca tigara electronica este cea mai sigura alternativa. In fond, totul se rezuma la bani.

Reclame

Un comentariu

  1. Eu de cand am intrat pe acest forum am spus ca aceste lucruri se vor intampla. O sa vedeti ca va fi si mai rau, vor introduce amenzi celor care folosesc tigara electronica spunand ca este foarte periculoasa si vor mai gasi ei ce sa minta numai ca sa ramana tigara traditionala de unde au profiturile uriase.
    Trebuie sa fim uniti, chiar sa se infiinteze asociatii sau sub o alta forma dar inregistrati legali pentru a putea sa ne aparam dreptul de a folosii tigara electronica. Eu am o varsta destul de inaintata dar voi mai tineri trebuie sa va uniti, sa nu va lasati intimidati si mintiti cu nerusinare de cei care profita dupa tigarile traditionale si nu numai.
    BABACU va doreste aburi de calitate si UNIRE !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s