Fumul ne surzeste, aburul de tigara electronica nu!

Din seria tigara electronica vs. tigari clasice, am sa va mai dau un motiv pentru a renunta la fumat.

Un articol recent aparut in BBC News (http://www.bbc.co.uk/news/health-14183871  ) arata ca fumatul pasiv, aproape ca dubleaza riscul de a ramane fara auz in cazul adolescentilor. Studiul a fost facut peste 1500 de adolescenti din SUA, cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani. Despre aburitul de tigari electronice nu exista astfel de studii negative.

Un fapt ingrijorator daca ne gandim ca in afara faptului ca adolescentii sunt expusi la fumatul pasiv in baruri, mai sunt expusi si acasa, deoarece multi parinti fumeaza langa acestia. Sunt chiar parinti de adolescenti care fumeaza „cot la cot” cu acestia fara a avea ceva impotriva… fapt pe care eu il inteleg… n-ai ce sa le faci. 🙂
Am prieteni care si-au convins parintii sa treaca pe tigara electronica. Ei insisi au fost convinsi ca tigarile electronice le satisfac pofta de fumat si sunt mult mai sanatoase si ieftine decat cele clasice.
Acest fapt se datoreaza faptului ca majoritatea parintilor nu intra pe net sa citeasca despre tigara electronica… si o altfel de promovare nu prea exista.

Totusi parintii ar trebui sa se gandeasca de 2 ori inainte sa fumeze de fata cu copii lor. De exemplu, acasa in preajma copiilor, daca tot nu doresc sa renunte la fumat, ar putea sa abureasca o tigara electronica. Asa nu ar mai afecta sanatatea lor si a copiilor lor.

De asemenea, pana cand nu se va mai fuma in locurile publice toate problemele provocate de fumul de tigara nu vor disparea. Va amintiti indemnul englezilor de a aburii tigari electronice in pub-uri. Acest lucru ne-ar ajuta si astfel unii dintre noi nu vor fi nevoiti sa nu mai frecventeze locurile dragi, datorita faptului ca nu doresc sa renunte la fumat. Eu nu ma mai duc demult in cluburi si baruri unde fumul pluteste in aer ca o ceata densa. Astept sa apara cluburile unde doar tigara electronica sa fie permisa.

Desigur un alt factor important este si statul, care nu se agita prea tare sa organizeze campanii de informare a adolescentilor de pericolul pe care il prezinta fumatul. In schimb, medici, ca Dr. Magdalena Ciobanu promoveaza medicamente ca Zyban si Champix, care au provocat numeroase tentative de suicid si inventeaza pericole pe care le reprezinta tigara electronica.

Un „talmes balmes” in care doar cel care ofera cei mai multi bani iese in fata, in timp ce altii mor pe capete.

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s