Phillip Morris ataca o companie de tigari electronice

Stiu ca titlul pare destul de dur, insa lucrurile nu sunt chiar asa grave. M-am gandit sa va povestesc despre aceasta intamplare ca sa va amuzati putin.

Phillip Morris a dat in judecata E-CigaretteDirect.com, o companie care comercializeaza tigari electronice deoarece aceasta distribuie un e-lichid numit „ M’boro”, avand ca sigla litera „M”, care potrivit lor, incalca PM USA’s trademark. Mai exact cei de la Phillip Morris doresc ca aceasta companie sa numai foloseasca litera „M”, care are acelasi font cu cea din sigla lor, spunand ca acesta este similar cu cel care il folosesc ei pe pachetele de tigari. De asemenea cei de la Phillip Morris doresc ca cei de la E-CigaretteDirect.com sa redenumeasca e-lichidul „ M’boro”, deoarece chiar daca au scos literele „a”, „r”, si „l” se confunda cu denumirea tigarilor clasice Marlboro.

Razboi mare ce sa va zic. Ce ma surprinde este ca cei de la Phillip Morris invoca astfel de motive. Credeam ca nu se simt amenintati inca, de producatorii de tigari electronice. Acum intelegeti de ce cei de la Dekang Bogetech au scris in loc de Marlboro, USA Mix pe sticlutele de lichid iar in loc de Kent, SEC. S-au gandit ei bine, sa evite astfel de probleme.

Dar vine si partea amuzanta a problemei. Compania care comercializeaza tigari electronice trebuia sa riposteze si ea cumva. Si ce credeti ca au facut. Trecand peste faptul ca vor fi nevoiti sa se apere in fata legii acestia au facut un filmulet prin care ironizeaza compania Phillip Morris. Il aveti aici…Enjoy. 🙂

Am uitat sa va mai specific ca aceasta companie este foarte cunoscuta in America si a castigat increderea a mii de utilizatori de tigari electronice. (pentru cel care-mi copiaza articolele, fara acordul meu, sursa lor este: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com)

Din nefericire cei de la Phillip Morris probabil ca vor castiga acest proces iar e-lichidul cu pricina va trebui redenumit. Ehh… nu e mare smecherie atat timp cat tigara electronica iese iar in public. 🙂 Eu cred ca le fac mai mult bine decat rau cu un astfel de proces.

Asa cum remarcati, producatorii de tutun incep din ce in ce mai mult sa atace producatorii de tigari electronice. Cu cat numarul aburitorilor de tigara electronica va creste procesele probabil ca vor deveni din ce in ce mai dese. La fel si minciunile platite in mass-media se vor inmulti. 😉

Reclame

5 comentarii

  1. Dupa cum spuneamproducatori de tigari obisnuite contra producatori de tigari electronice

  2. Probabil urmatorul proces Philip Morris va fi declansat contra Paramount, pentru incalcarea a drepturilor de autor prin distribuirea lui Marlon Brando (evident anagrama a Dan N. Marlboro) in filmul Godfather. Trecand peste absurditati de genul invocarea copyright-ului asupra unei litere din alfabet, nu pot sa le plang de mila producatorilor sau distribuitorilor de e-liquid, pentru ca strategia lor de marketing e clara – ce ar prefera sa vada un fost fumator / aburitor in devenire pe sticluta? Maimuta zburatoare aurie sau Parliament? E-smoking-ul „ciuguleste” clienti dintr-o piata bine formata, si cu cat produsul pe care il ofera se apropie mai mult de cel cu care fumatorul este obisnuit, prin forma, culoare, nume, aroma etc., cu atat mai puternic va fi impactul sau. MIscarea defensiva a marilor producatori de tigari este naturala si va continua probabil pana in momentul in care procentul de aburitori va face profitabil pentru ei sa inceapa productia de consumabile pentru tigara electronica.

  3. mie sa nu se ajunga si la crime din partea lor,orice inventie buna trebuie ascunsa de ochii publicului


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s