Fumatul clasic si tigara electronica

Exista 2 factori principali, datorita carora nu putem sa renuntam la fumat:
1. Nicotina – cea care creaza dependenta;
2. Actiunea de a fuma, gestica

Unele persoane nu pot renunta la fumat datorita unuia dintre factori, multi nu pot datorita ambilor. Dupa cum stiti, tigara electronica este singura alternativa care poate satisface atat dependenta de nicotina si poate mima si actiunea de a fuma.

Multi dintre fumatori nu iau in calcul si actiunea de a fuma ca problema a nereusitei lor de a renunta la fumat. Fara sa isi dea seama sunt constant legati de gest. Sa va dau un mic exemplu. Atunci cand sunteti intr-un restaurant, bar sau un loc in care se fumeaza, studiati o persoana care fumeaza. Dupa ce termina de mancat sau dupa ce isi aprinde o tigara, o stinge, isi pune pachetul de tigari si bricheta intr-un loc si incepe sa tina o discutie cu o anumita persoana. Dupa nici un minut de conversatie, instictiv, pune mana pe pachetul de tigari, scoate o tigara si o aprinde. Face acest lucru inconstient, fara sa gandeasca, fara sa vada pachetul de tigari. Creierul fumatorului fotografiaza locul unde pune pachetul de tigari fara a-si da seama. Si lucrul asta continua, fara sa isi dea seama cat de multe tigari a fumat.

Acesta este doar un exemplu. Multi dintre noi, cei care acum aburim tigara electronica, ne dam seama cu adevarat de aceste aspecte, abia acum. Vorba aceea, „Mai bine mai tarziu, decat niciodata”.

Practic putem spune ca atunci cand esti fumator esti ca un supus al tutunul. Fara sa iti dai seama nu stii ca te controleaza. Creierul tau nu realizeaza ca esti controlat si nu e capabil sa spuna stop decat atunci cand esti bolnav. Multi dintre oameni ne scriu pe forum ca vor sa apeleze la tigara electronica pentru ca sunt bolnavi si medicul le-a recomandat sa renunte la fumat. Chiar daca unii medici care apar la TV sunt controlati de producatorii de tutun, exista si medici mai putin cunoscuti care nu sunt. Exista medici la noi in Romania care le recomanda celor bolnavi sa apeleze la tigara electronica.

Sper ca acest post sa fie citit nu doar de aburitorii de tigari electronice ci si de fumatori. Unele persoane nu isi dau seama cat de periculoase sunt tigarile clasice sau poate chiar daca stiu, nu constientizeaza. De aceea scriu acest post si de aceea de fiecare data cand vorbesc cu un fumator incerc sa ii explic de ce am renuntat la fumat si de ce am apelat la tigari electronice.

Reclame

1 comentariu

  1. Cu tigara electronica, eu spun ca trebuie sa ai „o mare vointa” si sa devii „putin surd” la comentariile care se fac cand aburesti! Eu am „castigat toate pariurile” care s-au facut cu mine si pentru mine… si am castigat si incredere in mine, banii pe care i-as fii dat pe tigari. Financiar cheltuiesc lunar cca 50 ron, bani pe care-i dau pe lichid fara nicotina, fatza de cca 700 ron cat as fii dat pe traditionale, diferentele se observa si daca ar fii sa-mi cumpar lunar cate o tigara electronica, tot nu ajung la sumele astea exorbitante. In 6 luni de abureala am economisit foarte multi bani. Inca mai am lichid tabacc mediu, dar daca imi pun cate 2 picaturi, ma ia o ameteala si o gretza. Deci, organismul meu nu mai primeste nicotina. Fiecare stie ce-i mai bine pentru el. Cu simpatie, Cristina M!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s