Tigara electronica poate reduce nr. bolnavilor de Alzheimer?

Potrivit unor stiri recente, cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au descoperit ca „Mai mult de 50% din cazurile de boala Alzheimer pot fi reduse prin schimbarea stilului de viata si reducerea factorilor de risc major cum ar fi nivelul scazut de educatie, fumatul si lipsa de exercitiu.”

In acest caz, ar putea tigara electronica sa reduca numarul bolnavilor de Alzheimer? Desigur ca ar putea. Prin aburitul de tigari electronice nu inhalam nici gudron si nici alte 4000 de substante cancerigene. Plamanii nostri sunt mult mai curati.

In plus, cei care am trecut de la fumat, la aburit tigari electronice avem o energie pe care nu o aveam inainte. Acum putem usor sa petrecem timp la sala, facand exercitii.

Cred ca numai cu timpul se poate demonstra daca tigara electronica poate reduce numarul bolnavilor de Alzheimer. Tot este bine ca din cele 3 cauze mentionate, daca vom renunta la fumat cu tigara electronica, ne va fi foate usor sa le putem face pe ultimele 2.

Avand in vedere ca in Romania sunt peste 300.000 de bolnavi de Alzheimer, iar in toata lumea peste 33 de milioane, ar trebui sa ne gadim mai mult la aceasta problema. Ceea ce este ingrijorator este ca, numarul persoanelor bolnave de Alzheimer este in crestere.

Poate ca peste ani si ani, dupa ce analoagele vor disparea iar noi toti vom fi „conectati” la tigari electronice atunci vom afla daca intr-adevar numarul celor bolnavi deAlzheimer va fi cu mult mai mic.

Reclame

Un comentariu

  1. Interesant! Numai ca eu afirm, ca s-ar reduce numarul de imbolnaviri de tot soiul si chiar a numeroaselor accidente care sunt provocate din cauza tigarii traditionale. Cand vad cate un fumator in preajma copilului meu, parca vad negru in fatza ochilor. Ironic, dar adevarat, acum abia constientizez la ce-mi supuneam copilul:la fumat pasiv, la accidente, si chiar sa miroasa ca unul de la satra… Cu simpatie, Cristina M!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s