Aburitorii de tigara electronica merita respect

Americanii par sa aiba mai putin respect pentru persoanele care fumeaza, fata de cele care nu fumeaza, arata un nou sondaj Gallup. In timp ce acum doua decenii, intre 14 si 17 la suta dintre americani au marturisit ca au mai putin respect fata de fumatori, studiul recent arata ca acest procent a crescut la 25%. (http://www.livescience.com/15412-americans-respect-smokers-overweight.html)

Nefumatorii au destule motive sa ii „urasca” pe fumatori. Acestia fie ca le place fie ca nu, sunt obligati sa suporte numeroase consecinte datorita placerii altora de a fuma. Insa, pe aburitorii de tigara electronica ar trebui sa ii aprecieze datorita faptului ca au reusit sa renunte la fumat si ca desi aburesc, nu prezinta nici un pericol pentru ei.

Fumatorii nu vor intelege niciodata o persoana nefumatoare decat atunci cand acestia la randul lor vor deveni nefumatori. Prin aceasta experienta au trecut si cei care au renunta la fumat cu tigara electronica.

Te duci intr-un bar unde este plin de fum, te deranjeaza. Ca fumator nu prea remarci acest aspect insa, ca nefumator sau ca aburitor de tigari electronice nu ai cum sa nu remarci. Pe de alta parte, mai este si problema localurilor in care nu se fumeaza deloc. Nici nu stiu daca exista asa ceva in Romania, in Bucuresti cel putin nu stiu un astfel de loc.

Iar in afara faptului ca respiri acelasi fum, desi nu esti fumator sau esti aburitor de tigari electronice, acesta nu dauneaza doar sanatatii fumatorului dar si sanatatii tale. Ca sa numai punem la socoteala si usturimea de ochi si faptul ca atunci cand ajungi acasa duhnesti ca un sconcs.

Acest studiu nu trebuie demonstrat, cu totii suntem constienti de aceste lucruri. Macar noi cei care aburim tigara electronica nu deranjam pe nimeni , ba chiar suportam aceleasi consecinte ca si nefumatorii.

Un comentariu

  1. Asa este, cei care aburesc merita respect!!! Eu una as fii dat un premiu mare celui care a inventat acest instrument: premiu pentru sanatate, premiu pentru ECOLOGIE, premiu pentru criza finaciara… Zilele trecute m-am imbolnavit, am racit, tigara electronica nu ma deranjeaza deloc, dar daca ar fii fumat, cred ca plamanii i-as fii dat afara din mine…
    De ati stii, ca mi s-a intamplat sa fiu oprita pe strada, sa fiu intrebata de tigara electronica, nu de o singura persoana ci de mai multe si ma uit in ochii lor, parca ma privesc cu respect. Cand aburesti, sigur ajungi sa te respecti mai intai tu ca persoana, dupa care atragi respectul si celorlati. Cu simpatie, Cristina M!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s