Tigari electronice si legile tampite din America

Cu totii stim ca americani sunt vestiti in a intocmi legi cat mai ciudate, unele chiar absurde as putea spune. De exemplu: În Iowa, dacă un bărbat sărută o femeie mai mult de 5 minute neîntrerupte, fapta se consideră infracţiune, iar bărbatul pătimaş riscă închisoarea, sau St. Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbrăcată în pijama. Si lista poate continua.

Ultima „bomba” pe care au nascocit-o, in Glens Falls, un orasel in apropierea New York-ului, este interzicerea fumatului in parcuri iar pedeapsa pentru incalcarea acestei ordonante este petrecerea a 15 zile la puscarie. Legea nu interzice doar fumatul dar si utilizarea oricarui produs al tutunul dar si utilizarea unor produse care fac partea din categoria tutunul, chiar daca nu produc fum. Acum nu stiu daca in aceasta categorie intra si tigari electronice. Nu se dau detalii exacte.

Nu stiu daca multi sunt de aceeasi parere cu mine insa, mie sincer mi se pare absurd de-a dreptul sa faci puscarie pentru ca ai fumat. Nu mai spun daca aceasta lege s-ar aplica si la tigari electronice pentru ca e clar ca ar fi total aiurea. Dar, chiar si ca fumator nu mi se pare corect. Este adevarat ca poluezi aerul, natura dar chiar sa pedepseasca acest lucru cu puscaria mi se pare mult prea exagerat. Da-i omului o amenda, da-i sa faca munca in folosul comunitatii dar nu ii pata cazierul pentru ca a fumat o tigara. Ii compatimesc sincer pe fumatorii din acel oras.

Ce sa mai zic de aburitorii de tigari electronice pentru ca daca legea se aplica si pentru ei este absolut nedrept. Faptul ca scoti niste aburi in parc nu afecteaza cu nimic pe nimeni. Cu atat mai putin natura. Nu poluezi in nici un fel. Atunci cand scoti vapori dintr-o tigara electronica acestia se risipesc imediat. In plus, in natura exista o multime de vapori. Polueaza mai mult masinile care trec pe langa parc decat tigara electronica. Eu sa fiu in locul aburitorilor de tigari electronice din acel oras as face protest, daca s-ar aplica legea si pentru ei.

Mda…americanii si legile lor. Aburitori de tigari electronice dar si voi cei fumatori inca, de tigari clasice, aveti grija daca faceti excursii in America. S-ar putea sa ramaneti pe acolo mai mult decat v-ati planificat si nu pe plaja, imbracati cu bikini…ci intre gratii imbracati cu dungute. 🙂

Reclame

7 comentarii

 1. As comenta, dar nu prea am ce… Deci, ai si ei MINTI LUMINATE 😦
  Cu simpatie, Cristina M!

 2. Draga adminule, sunt io, fumatorul inversunat care s-a pocait la 2 EGO-T si 2 EGO-XXL, ultimele de pe tig.el.nr.1.ro. Iar am o intrebare pe langa subiect, dar ca sa arunc si eu o vorba – NU VA MANIFESTATI URA FATA DE FUMATORI! (cum am vazut in unele postari) Ori impuscati-i, ori convingeti-i! Nu uitati ca mai toti suntem fosti fumatori!
  Dupa o luna de pufait intens (mai fumez cca 2-3 tigari reale pe zi, totusi) pot sa spun ca sunt un veteran, nu?
  Care e problema mea: din cele 4 atomizoare, unul singur scoate un nor de fum foarte bogat, satisfacator pentru mine. Celelalte au un debit cam la jumatate. Am incercat sa curat atomizoarele prin suflare si scuturare – nici un rezultat. Exista vreo explicatie? Multumesc!

  • Virgil, poate ai nimerit un atomizor mai performant… se mai intampla. 🙂 O sa cedeze mai repede pesemne. Insa vezi poate ca celelalte „beau” mai mult lichid… Nimeni nu „uraste” fumatorii… mai vorbim si la bascalie pe aici. Doar si eu am fumat vreo 16 ani. 😉

 3. stie oare cineva de vreo lege pe lanoi legata de tigara e si spatiile publce ? poate parea o intrebare aiurea dar e mai bine sa stii exact :))

  • Impotriva tigarii electronice nu e nici o lege la noi. Deci poti pufai oriunde tigara electronica… insa daca faci mult abur… e posibil sa trebuiasca sa explici ca nu e o tigara clasica si ca nu face fum.

 4. pe la noi e dezlegat :)), mai ales in privinta legii.De efectul vaporilor asupra alveolelor pulmonare stie cineva ceva? A facut vreun chimist roman teste in laborator si si-a postat analiza pe vreun site ?

  • Nu, n-a facut nimeni… insa am scris un articol despre intalnirea mea cu doctorul pneumolog. Vezi ca e pe aici.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s