Noi restrictii pentru tigara electronica in Boston

Comisia de Sanatate Publica din Boston a reglementat tigara electronica oferindu-i acelasi statut cu tigarile din tutun. Toate aceste reguli pentru a trage in jos vanzarile de tigari electronice.

Propunerea Comisiei cere comerciatilor de tigari electronice sa obtina o autorizatie speciala de vanzare. In plus, au interzis comercializarea catre minori, lucru care oricum era deja.

Si iata si motivul: „Nu stim ce inhaleaza oamenii din aceste tigari electronice, a spus Nikysha Harding director al Comisiei pentru controlul tutunului. Vedem tigara electronica ca un instrument care indeamna tinerii sa se apuce de fumat.”

Ca sa incep cu inceputul pot sa va zic ca sunt dea dreptul enervat de motivul patetic pe care l-au invocat aceste autoritati.

In primul rand, pe e-lichide scrie exact din ce sunt alcatuite. Cel putin asa fac firmele serioase. Iar in America sunt multe companii care produc e-lichid. Le este foarte simplu sa ia o mostra si sa verifice. Ar trebui sa ia mostre de la toti cei care vand tigari electronice acolo. Cei care vand e-lichide si nu sunt in regula sa fie amendati sau inchisi iar cei care sunt ok, sa fie lasati in pace. De ce sa priveze aburitorii de a folosi tigara electronica fara sa aibe dovezi clare. Practic forteaza oamenii care au reusit sa renunte la fumat cu tigara electronica sa se apuce din nou de fumat tigari din tutun.

In al doilea rand, tigara electronica a fost conceputa ca un instrument de a ajuta adultii sa renunte la fumat. Cum poti sa declari ca tinerii sunt indemnati sa se apuce de fumat cu tigara electronica cand aceasta a fost conceputa pentru exact inversul situatiei. Am mai avut o discutie pe tema aceasta cu tigara electronica si copii/tinerii. Unele persoane sustin ca tinerii/copii sunt atrasi de aromele din tigara electronica. O sa va reamintesc pe scurt.

Tigara electronica nu se comercializeaza minorilor. In momentul achizitionarii, firmele seriose iti ofera o factura cu datele personale in ea. Normal ca-ti si solicita date precum CNP, pentru a se asigura ca ai varsta peste 18 ani.
Acum, dupa ce ati citit ce am scris mai sus, vi se pare normal ceea ce se intampla in Boston referitor la tigara electronica?

Poate ca sunt eu nebun…astept si parerile dvs.

Reclame

4 comentarii

 1. Pe eticheta sticlutelor cu E-liquid (DeKang si EcoVape scrie asa:
  >95% Glicerina vegetala, Apa demineralizata,<3% Nicotina , ALTELE.

  Nu stiu cum sa catalogez ingredientul "ALTELE". Nu scrie din pacate detaliat din ce e compus "ALTELE".

  • Ionut… nu stiu de unde cumperi tu acea sticluta… si daca e dekang. Pe cele care le cumpar eu de la tigara electronica nr1 sunt scrise mai multe substante… glicerina vegetala fiind 68%, aroma naturala de tabac 26%, dimethylpyrazine 0,1%, acetylpyrazine 0,2 , linalool 0,5% si extract de vanilie… ma rog e clar ca reteta exacta nu ti-o da nimeni, ca doar e a lor, ar fura-o toti. Insa ma face sa ma intreb daca ce ai tu chiar e dekang. 😉

   • Acum si eu ma intreb ce fumez……..am sa comand e-liquid de pe unul din site-urile prezente aici pe forum si sa compar cu ce am eu.

    Merci si te tin la curent !

    • Mda… ar fi bine. Oricum nu trebuie sa te sperii. De regula importatorul solicita furnizorului anumite etichete si informatii… Poate ai totusi un lichid destul de ok si un importator sau intermediar neinteresat de clientii sai. 😉 Totusi sunt si multe lichide naspa vandute ca cele dekang, de asta te-am pus si in garda. 😉


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s