Guvernul Englez ne indeamna sa aburim tigari electronice

Incep sa ii respect din ce in ce mai mult pe englezi.

In primul rand, ma bucur ca ei ca oameni au inteles ca tigara electronica nu este cancerigena si ca folosirea ei nu aduce de cat beneficii.

Un alt lucru care ma bucura este ca tigara electronica a devenit preocuparea medicilor dar si a guvernului din Marea Britanie. Dupa cum stiti, recent am publicat un articol in care Colegiul Royal al Medicilor din Marea Britanie ruga guvernul sa reglementeze tigara electronica pentru a putea fi introdusa in magazine, in farmacii etc.

Se pare ca, guvernul din UK a avut urechi sa auda propunerea Colegiului.

Biroul de Cabinet din Guvernul UK, vrea sa promoveze noi produse, care livreaza nicotina fara toxine si alte substante cancerigene care se gasesc in tigarile din tutun. Printre aceste produse se gaseste si tigara electronica. Acestia sunt de parere ca deviza „renunta sau mori” dupa care au functionat pana acum campaniile anti-fumat la nivel global nu mai functioneaza. Oamenii oricum nu vor renunta la fumat si atunci este mai eficient sa menajeze consumul de nicotina. Dupa parerea mea, este una dintre cele mai inteligente decizii de pana acum, pentru a-i ajuta pe fumatorii din lumea intreaga.

De asemenea Biroul de Cabinet a mai declarat si ca „ Multe tari se gandesc sa interzica aceste tigari electronice dar noi credem ca fac o greseala.”

Cred ca pana in momentul de fata, Marea Britanie este singura natiune care a inteles ce inseamna tigara electronica. Si cand spun Marea Britanie, includ si medici si guverne. Lucru care pana acum nu s-a mai intamplat in nici o tara.

Este adevarat ca Marea Britanie este singura tara din Europa in care se produc tigari electronice. Dar in America exista mult mai multi producatori de tigari electronice si cu toate astea, in fiecare zi apar tot felul de bazaconii in ziare despre tigara electronica.

The Medicine and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA – Asociatia de reglementare a produselor pentru medicina si ingrijire a sanatatii) doreste sa aprobe tigarile electronice pentru a fi utilizate. Daca guvernul va fi pro tigari electronice si va insista in favoarea lor este foarte probabil ca acestea sa fie introduse in magazine alaturi de tigarile din tutun la un pret mult mai bun.

Astept cu drag momentul ala in care vom gasi alaturi de tigari din tutun, la magazin, si tigari electronice 🙂

Articol publicat in The Guardian UK http://www.guardian.co.uk/society/2011/sep/14/smokeless-nicotine-cigarettes-government

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s