Inca un motiv pentru a fi pro tigari electronice

Tigara afecteaza memoria

Pe zi ce trece gasesc tot mai multe motive care sa ma faca fericit ca am mizat pe tigara electronica. Desigur fiecare motiv care pe mine ma face fericit, pe actualii fumatori ar trebui sa ii faca, sa fie din ce in ce mai motivati sa renunte la tigari.

Mai nou am descoperit ca fumatorii care au renuntat la tigari sunt capabili sa isi aduca mai bine aminte sarcinile de zi cu zi. :)) … ce de „tampenii” mai apar prin studiile acestea.

Cercetatorii de la Universitatea Northumbria din Anglia au facut un studiu prin care au comparat capacitatea unor fumatori, nefumatori si fosti fumatori de a retine lucruri. Cercetatorii au dat un test de memorie la 27 de fumatori, 18 fosti fumatori si la 24 de persoane care nu au fumat niciodata. Acest test a constat in indeplinirea mai multor sarcini in locurile din apropierea campusul unde erau cazati.

Fumatori si-au adus aminte 58% dintre sarcini, in comparatie cu 74% pentru fostii fumatori si 81% pentru cei care nu au fumat niciodata, potrivit unei publicatii in US News. Cercetatorii au concluzionat si ca cei care vor renunta la fumat probabil ca isi vor imbunatatii capacitatea de retinere.

De asta probabil ca eu, fost fumator, actual aburitor de tigari electronice nu imi uit niciodata cheile de la masina sau de la casa, si nici alte chestii.

Cred ca nu numai capacitatea de retinere este afectata de fumat dar si capacitatea de concentrare totodata. Numai zic ca, eu de exemplu, atunci cand fumam oboseam ingrozitor de repede si nu faceam mai deloc sport. In schimb, de cand m-am lasat si folosesc tigara electronica mersul pe bicicleta in parc nu mai e un chin ci o placere.

Prin urmare, dragi aburitori de tigari electronice fiti fericiti ca ati renuntat, chiar daca momentan poate va simtiti in minoritate. Fumatul se va schimba intr-un viitor destul de apropiat.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s