Utilizatori de tigari electronice, revenim la fumat !?!

tigari electronice, tigara electronica

Cam asta ar fi mesajul pe care Asociatia Americana a Plamanilor ni-l trasmite. Si credeti-ma nu este unul cu subinteles el suna exact asa: „ Asociatia Americana a Plamanilor indeamana utilizatorii sa numai foloseasca tigari electronice si sa se reapuce de fumat.”

Motivul, aparent, pe care il invoca este faptul ca FDA (Food and Drug Administration) nu a determinat inca siguranta si eficacitatea tigarilor electronice. Asta doreste ALA sa ne faca sa credem dar ca de obicei, mai exista si motivele ascunse de ochii lumii.

In timp ce multi dintre noi ar crede ca Asociatia Americana a Plamanilor este o institutie, cu influenta mondiala, care doreste sa ajute fumatorii sa renunte la fumat, Dr. Michael Siegel, expert in fumat, este de alta parere. El considera ca, si citam, „Asociatia Americana a Plamanilor ar trebui sa indemne fumatorii sa revina la fumat.”

Dar sa analizam putin situatia. ALA nu este de acord ca utilizatori sa renunte la fumat cu tigara electronica. Insa, ALA este in totalitate de acord daca utilizatorii renunta cu produse farmaceutice. Acest lucru nu este neaparat unul rau, daca ar fi fost facut cu binevointa dar ALA primeste multi dolari americani ca sa faca aceasta fapta buna.

De-a lungul anilor Pfizer, creatorul Champix si Nicotrol, a dat milioane de dolari Asociatiei Americane a Plamanilor. Iar cand luam in calcul acest lucru pozitia ALA nu ar trebui sa ne surprinda deloc. Sunt practic in parteneriat cu Pfizer. Un parteneriat de genul win-win, adica din care toata lumea are de castigat.

De ce sa se destrame un parteneriat din care toata lumea are de castigat? Desigur ca oamenii nu sunt luati in calcul in aceasta ecuatie, noi suntem doar niste cobai de pe urma carora pot castiga milioane de dolari.

Dar din nefericire pentru ei multi oameni au renunta deja la fumat cu tigara electronica. Exista multi utilizatori ca folosesc tigari electronice si nu vor sa renunte la ele.

Intr-un final nu vor mai avea ce sa faca, decat sa fie de aceeasi pozitie cu tigara electronica pentru ca numarul utilizatorilor creste zilnic. Si credeti-ma creste rapid, foarte rapid…

Un comentariu

  1. Poate ca nu s-ar fi ajuns aici, adica ca romanul sa caute un „colac de salvare” bine venit in tigara electronica daca porcii de guvenanti nu ar fi bagat atatea taxe si accize pentru tutun. Cand multi romani fumatori isi vor da seama de avantajul tigarii electronice iar comerciantii si producatorii e tutun v-or ramane cu cele clasice in stoc atunci nu au decat sa le vandu lui Basescu si porcilor din suita lui s le aprinda si sa le pufaie singuri. Chiar daca v-or incerca sa creasca taxele de import pentru lichidul pentru tigara electronica sunt sigur ca romanul inventiv va gasi o solutie sa-l procure si pe alte cai . Pana atunci hai sa aburim linistiti in continuare fiecare cu aroma lui preferata.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s