FDA actioneaza impotriva a 5 distribuitori de tigari electronice

US Food and Drug Administration a trimis scrisori de avertizare la cinci distribuitori de tigari electronice pentru diverse incalcari ale Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (FDCA), incluzand plangeri nefondate si practici necorespunzatoare de fabricatie.

Intr-o scrisoare trimisa catre Asociatia de Tigari Electronice, FDA a spus ca agentia doreste sa reglementeze tigara electronica si produsele conexe intr-o maniera compatibila cu misiunea lor de a proteja sanatatea publica. Scrisoarea sublinia si procedeul prin care un medicament poate fi introdus pe piata in conformitate cu FDCA.

Pentru ca un medicament sa primeasca aprobarea FDA, compania care produce produsul trebuie sa demonstreze agentiei ca acesta este sigur si eficient pentru utilizarea prevazuta. Compania trebuie sa demonstreze de asemenea ca metodele de fabricatie sunt adecvate pentru a pastra puterea, calitatea si puritatea produsului.

„FDA invita firmele de tigari electronice sa lucreze in cooperare cu agentia cu scopul de a asigura ca tigarile electronice vandute in SUA sunt comercializate in mod legal,” a scris agentia in scrisoarea catre asociatie.

Potrivit FDCA, o societate nu poate pretinde ca produsele sale pot atenua o boala, cum ar fi dependenta de nicotina, daca nu au fost dovedite: siguranta si eficacitatea produsului. Cu toate acestea, toate cele 5 companii distribuitoare de tigari electronice, sustin fara suportul FDA, ca produsele lor ii pot ajuta pe fumatori sa renunte la fumat. (Articol publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

Societatile comerciale care au primit scrisorile sunt: E-Cigarette Direct LLC, Ruyan America Inc., Gamucci America (Smokey Bayou Inc.), E-Cig Technology Inc. and Johnson’s Creek Enterprises LLC.

Ce sa mai faca si FDA-ul… trebuie sa-si dovedeasca intr-un fel utilitatea. Oricum fabricantii americani de tigari clasice, se chinuie din raspunteri sa finanteze actiuni indreptate catre tigara electronica.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s