Tigara electronica creeaza dependenta?

Un lucru pe care l-am remarcat la utilizatorii de tigari electronice este ca acestia nu simt nevoia sa traga din acestea la fel de mult cum simteau nevoia sa traga din tigarile clasice. Eu personal simt nevoia sa trag din tigara electronica mai mult dupa masa. Bineinteles si atunci cand beau sau cand sunt intr-un bar sau intr-un restaurant.

Multe persoane spun ca tigara electronica creeaza mai multa dependenta decat tigarile clasice.

O companie ce comercializeaza tigari electronice in Marea Britanie a organizat un studiu pe pagina de Facebook pentru a afla ce parere au aburitorii de tigari electronice, daca dau acestea, sau nu, mai multa dependenta.

67% dintre participantii la studiu au raspuns ca acestea dau mai putina dependenta decat tigarile clasice. 15% au spus ca tigarile electronice creeaza la fel de multa dependenta ca si tigarile din tutun. Rezultatele studiului le gasiti online pe pagina de Facebook The Smoker’s Angel.(Acest articol este publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

As avea o completare la acest studiu. La inceput, aburitorii de tigari electronice opteaza pentru un e-lichid cu o concentratie de nicotina echivalenta cu numarul de tigari pe care le fumeaza. Mai apoi, foarte multi aburitori, trec pe o concentratie de nicotina mai mica, unii ajungand chiar sa abureasca un e-lichid fara nicotina. Desigur mai sunt si aceia care renunta chiar si la tigara electronica si astfel nu mai au nici o treaba cu dependenta de nicotina sau de fumat.

Nu am date statistice exacte dar, din comentariile pe care le primesc de la aburitori si de la cei care ma citesc, cred ca tigara electronica creeaza mai putina dependenta decat tigarile din tutun.

Un comentariu

  1. Ce inseamna dependenta??? Sa abureasca mai mult decat, ar fii fumat? Eu pe 24.11.2011 am facut 280 zile de cand am renuntat definitiv la tigarile clasice. Nu va pot spune cu exactitate, daca sunt mai dependenta de ele, mai ales ca dupa primele 30 zile de la achizitia tigarii electronice, am trecut la lichid fara nicotina si chiar am inceput cu un kit de DSE mega 901. Mentionez ca fumam aproape 2 pachete de Pall Mall (albastru) zilnic. Acum, de cand aburesc, ma simt mai linistita, chiar nu mai am acelasi sentiment de NERVOZITATE. Recunoasc, ca mi se mai descarca bateriile, dar nu ma enervez ca inainte cand ramaneam fara tigari. Lichidul pe care-l folosesc este cel cu mentol, iar inainte nici nu suportam tigarile mentolate, acum este cam acelasi lucru, ca si cum as mesteca o guma… Acum, daca unii doresc sa spuna ca prezinta dependenta, nu au decat, dependenta de tigara electronica, nu deranjeaza pe nimeni, ca atunci cand fumezi si mirosi ca unul de la satra…
    Fiecare om, are dreptul la opinie, iar cei mai puternici pe ideile lor isi SUSTIN idea, iar cei mai „putin puternici” sustin ideile altora. Deci, acum depinde in ce categorie ne plasam, unii sau altii.
    Cu simpatie, Cristina M!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s