Medicii au idei preconcepute despre tigari electronice

Am ajuns la concluzia ca, medicii au in general, idei preconcepute despre tigari electronice. Toti isi dau cu parerea si spun ca sunt daunatoare, dar nimeni nu face o cercetare sa vada daca ceea ce spune este adevarat.

Si nu doar la noi, in toata lumea se intampla acest lucru. De exemplu, intr-un articol publicat recent in New York Times, Directorul serviciilor de renuntare la fumat de la Centrul Medical Universitar din Columbia, ii indeamna pe fumatori sa renunte urgent la tigari electronice deoarece acestea implica „inhalarea de nicotina incalzita direct in plamani.”

Ceea ce uita acest medic este ca si atunci cand fumezi inhalezi nicotina incalzita. Ori ce ar prefera oare un fumator, sa inhaleze nicotina incalzita cu peste 4000 de substante cancerigene sau sa inhaleze doar nicotina incalzita? Sa ii sfatuiesti pe cei care folosesc tigari electronice sa renunte la acestea este ca si cum i-ai incuraja sa se apuce din nou de fumat.

Iar daca ne uitam la tara de unde vine aceasta declaratie, intelegem tot. Columbia, este renumita pentru traficul de tigari, droguri si marijuana. (Acest articol este publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

Toata America Latina este impotriva tigarilor electronice. Daca tigara electronica este acceptata ca metoda de a renunta la fumat cubanezii si columbienii nu mai au din ce trai.

Si cum acestia lanseaza bombele in industria tutunului restul medicilor din lumea intreaga le preiau. Este valabil si pentru Romania desigur…pana acum medicii care au aparut cu declaratii despre tigara electronica nu au adus nici o dovada ca sa confirme cele spuse. Ba mai mult, au dat drept exemplu studii facute pe tigara electronica care au fost declarate oficial ca fiind false.

Oamenii din lumea intreaga merita sa primeasca sfaturi din partea unor persoane impartiale. Sfaturile medicilor ar trebuie sa vina pe baza unor dovezi pentru ca acestea pot influenta sanatatea mai multor oameni.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s