Tigara electronica va fi interzisa pe Internet?

FDA planuieste sa interzica publicitatea, promovarea si marketingul tigarilor electronice pe Internet, e-mail, direct mail, telefon, smartphone si alte tehnologii de comunicare care trimit la aceste produse. FDA aduce ca argument la aceasta reglementare Prevenirea Fumatului in Familie si Legea privind Controlul Tutunului. (http://guidetovaping.com/2011/12/call-to-action-fda-to-ban-internet-sales-of-ecigs/ )

In ceea ce priveste controlul tutunului mi se pare absurd acest motiv invocat. Cand o sa inteleaga oare cei de la FDA ca tigara electronica nu este un produs al tutunului. Nu se aplica nici legea fumatului pe tigara electronica pentru ca nu se incadreaza in aceasta lege.

Cat despre prevenirea fumatului in familie aici se contrazice FDA.

In primul rand, actiunea de a folosii o tigara electronica se numeste aburit si nu fumat. Fumatul se refera la cu totul altceva.

In al doilea rand, comercializarea tigarilor electronice este interzisa minorilor sub 18 ani. Chiar daca ar dori, acestia nu au cum sa fenteze vanzatorii de tigari electronice. Am mai abordat subiectul asta si am oferit suficiente argumente zic eu, ca sa arat ca tigara electronica nu prezinta nici un interes pentru copii. (Acesta este un articol publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

Cat despre adolescentii fumatori care doresc sa foloseasca tigara electronica pentru a renunta sunt total de acord cu acest lucru. Decat sa fumeze, mai bine aburesc tigari electronice, este mult mai sanatos pentru ei.

Din punctul meu de vedere acesta incercare a FDA de a interzice tigara electronica pe Internet va fi una esuata. Sunt prea multi aburitori de tigari electronice in America si acestia nu vor sta cu mainile in san. In plus, aburitorii stiu ca au castig de cauza cum au avut si atunci cand FDA a scos tampenia aia de studiu care s-a dovedit a fi o inselatorie.

Se pare ca FDA nu si-a invatat lectia. Pana nu o sa vina cu argumente solide si cu dovezi clare nu au nicio sansa sa interzica tigara electronica. Si din pacate pentru ei aceste dovezi nu exista sau nu sunt suficient de puternice incat sa se aplice o astfel de masura.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s