Tigara electronica in China nu prea exista

Dragi cititori, am aflat de curand o informatie care m-a uimit. 🙂
Stiti ca v-am tot povestit ca majoritatea fabricilor de tigari electronice sunt in China. Peste 90% chiar.

Ei bine, cu toate acestea tigara electronica este foarte putin cunoscuta in randul consumatorilor de tigari. Ciudat, nu? Mie mi s-a parut uluitor, cum toate aceste fabrici de tigari electronice nu-si indreapta atentia catre propria lor piata… care ar putea avea sute de milioane de utilizatori. Ei bine, sa va si explic care e faza, de ce nu este cunoscuta tigara electronica in China.

Desi cu totii stiam ca in China comunismul este la el acasa, o data cu schimbarea politica ce a avut loc in urma cu ceva ani, lucrurile s-au schimbat radical. Este un comunism capitalism daca se poate spune asa. Adica statul a dat voie oamenilor de afaceri sa-si dezvolte business-uri proprii, au cluburi si spatii de entertaiment la greu, au o piata a fortei de munca libera (nu mai e ca pe vremuri, ideea de angajat pe viata la o companie… daca stiti de cultura organizationala a Chinei). Ce mai, lucrurile s-au schimbat mult in bine. E drept ca wordpress-ul e interzis in China, nu poate fi accesat, la fel ca alte multe site-uri de comunicare in masa.

Dar sa revenim la tigara electronica. De ce nu este cunoscuta. Va amintiti cum era la noi dupa revolutie cand tigarile costau foarte putin si diferentierea clasei sociale se facea dupa marca de tigari? Adica cine fuma tigara Kent sau Marlboro, era mare smecher. Oamenii fara posibilitati fumau tigari mai ieftine. Era o mandrie cand te ducei la o intalnire sau intr-un club, sa scoti pe masa un pachet de Kent. :))

E cam asa e acum in China. Pe langa faptul ca tigara electronica este destul de scumpa pentru ei, tigarile clasice sunt foarte ieftine si prin marca de tigari folosita, chinezul isi arata statutul social. (Acest articol este publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

Din acest motiv fabricile de tigari electronice prefera sa se orienteze catre pietele unde tigarile clasice sunt puternic accizate.
Adevarul este ca multi oameni si la noi in tara, aleg tigara electronica pentru a face economie la bani. Sunt putini cei care aleg tigara electronica pentru motive de sanatate in viitor. Eu pentru aceste motive am ales-o si ma bucur ca am facut-o.

Asa ca oameni buni, indiferent de motivele pentru care alegeti o tigara electronica, bani sau sanatate, incercati-o. Sunt multi oameni care au nimerit tigari electronice de proasta calitate si au renuntat la idee. Intelegeti ca nu toate sunt la fel, exista si tigari electronice de calitate, care alese pentru stilul vostru de fumat, va vor ajuta sa renuntati la acest viciu daunator.

Aburi de calitate!

Reclame

2 comentarii

  1. Salut, ce model de tigara electronica folosesti?

    • Cosmin, am mai scris, eu folosesc mai multe tipuri de tigara electronica, gustul imi place foarte mult la dse901, insa mai folosesc si TGO, care are gustul asemanator lui 901. Dar eu fumam inainte sa ma las, tigari lights.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s