Tigara electronica prea ieftina pentru romani

Am ajuns la concluzia ca tigara electronica este prea ieftina pentru romani.

Spun acest lucru pentru ca recent am citit un articol aparut in Ziarul Financiar care arata ca romanii cheltuiesc aproape o treime din bugetul lor pe tigari. Ponderea a crescut in acest an de la 29,8% la 32,8%, potrivit Nielsen. In concluzie, romanii au bani de aruncat pe tigari iar tigara electronica este prea ieftina pentru ei.

Acelasi studiu arata ca romanii au cheltuit 40% din bugetul lor pe alimente. Iar acest procent este in scadere fata de anul trecut cu aproximativ 2 procente. Romanii fumatori cheltuiesc pe tigari aproape cat cheltuiesc si pe mancare. Potrivit estimarilor ZF, un roman cheltuie anual 311 euro pe alimente si aproape 250 de euro pe tigari. Estimarile acestea sunt raportate la numarul total al romanilor, nu doar la cei fumatori.

Ma gandesc ca daca romanii nu ar avea bani nu i-ar mai da pe ceva care oricum le face si rau. Cei care nu au bani isi iau tigari electronice pentru ca sunt oricum mai ieftine si nici nu dauneaza sanatatii. Stim ca, banii cheltuiti lunar pe tigari electronice pot fi chiar si de 3 ori mai putini decat am fi cheltuit in mod normal pe tigarile din tutun. Raportat la datele oferite de studiul din ZF, asta ar insemna ca romanii ar cheltui aproximativ 10% din bugetul lor pe tigari electronice.

Pentru mine, un roman cu un venit mediu, inseamna ceva. Si cred ca pentru oricine, aproximativ 20 % din veniturile sale conteaza. Vorba aceea „niste bani in plus nu strica niciodata”. (Acest articol este publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

Si cu toate astea cred ca multi romani sunt mult prea saraci iar fumatul a devenit un lux pentru ei. Sper ca daca situatia financiara nu este un motiv sa ii faca pe romani sa renunte la fumatul clasic, macar sanatatea sa fie un motiv suficient de puternic. Cei care doresc sa renunte definitiv pot oricand sa isi cumpere o tigara electronica. Iar cei care nu doresc sa renunte la fumat isi pot lua tigara electronica, pentru o sanatate mai buna.

Reclame

2 comentarii

  1. Problema principala e ca tigara electronica nu e promovata destul si serios.De ce nu se face de exemplu o emisiune serioasa pe aceasta tema la un post TV ca antena sau protv?O emisiune gen reportaj,cu doctori invitati,dar doctori onesti,care sa vorbeasca despre beneficiile tigarii electronice vs. tigara clasica,sa vorbeasca si fosti fumatori de tigari clasice care se simt acum mai bine si cheltuie mai putin…ar ajuta lucrul acesta si ar mai educa putin si „profanii” in domeniu care de multe ori vorbesc fara sa stie nimic.Un pas important in informare este si acest blog impecabil si profesionist.Sincere felicitari si sa stii ca multa lume apreciaza munca depusa!

    • Multzam frumos Darko. Am tot scris de ce nu se fac astfel de emisiuni. Pentru ca sunt bani multi la mijloc… pentru ca BAT, Philip Morris si altii cu tigari clasice, nu sunt prea fericiti de existenta tigarii electronice. Exista bugete anti tigara electronica nu pentru. 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s