Protejati mediul, cu tigara electronica!

Fara sa vrem noi utilizatorii de tigari electronice suntem niste binefacatori. Cu tigara electronica, in afara faptului ca ne facem noua si celor din jur un bine ca nu mai fumam, facem un bine si mediului. Spun acest lucru deoarece o sa fiti socati de-a dreptul cand o sa aflati cati copaci se taie anual pentru producerea tigarilor. Vorbesc de tigari clasice nu de tigari electronice.

Copacii taiati pentru tigari

„Sase sute de milioane de copaci sunt taiati anual numai pentru producerea combustibilului necesar uscarii tigarilor”, arata un raport al World Wide Found. De retinut „numai pentru producerea combustibilului necesar uscarii tigarilor”. In aceasta cifra nu intra si hartia pentru infasurat tutun, pentru ambalaj si pentru promovat brandurile de tigari. Dar cati copaci se taie in total pentru a produce tigari? Tigara electronica nu consuma hartie decat pe ambalaj… si cum chinezii sunt destul de zgarciti… nu putem sa spunem ca este o cifra considerabila. 🙂

Realitatea este urmatoarea: Un copac din opt este taiat pentru a acoperi necesarul productiei de tigari, luand in calcul procesul de fabricatie a hartiei pentru tigarete, a ambalajului pachetelor de tigari si a promovarii brandurilor, scrie Prweb.com.

O cercetare a Yale University School of Medicine arata ca, daca fermierii ar planta legume pe solul unde planteaza acum tutun, pana la 20 de milioane din cei 28 de milioane de oameni care sufera de foame ar putea fi hraniti.

Din pacate, solutii pentru a recicla sau pentru a rezolva aceasta problema nu sunt sau poate ca nu intereseaza pe nimeni sa se gaseasca.

Bine ca s-a inventat tigara electronica ca altfel in cateva sute de ani cred ca ramaneam fara copaci. Macar la tigara electronica componentele se pot recicla. Bateriile le puteti duce la orice supermarket sau magazin care are colecteaza baterii. In general la intrare gasiti cate un recipient unde le puteti pune. Atomizoarele le puteti pune la metale iar catusele (cei care mai au cartuse din plastic) le pot duce la plastice. (Acest articol este publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

Inca un motiv pentru fumatori sa renunte la tigari. Acum nu mai este decat o chestiune de dorinta pentru ca ajutor au si ii asteptam sa ni se alature in Clubul de aburitori de tigari electronice!

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s