Petitie online pentru tigari electronice in UE

Comunitatea vaporizatorilor din Europa si Asciatia ECITA ltd. au creat o petitie online catre Membrii Comisiei Europene prin care cer ca tigara electronica sa fie reglementata asa cum trebuie. Practic cer ca produsele si componentele de tigari electronice (si utilizarea acestora numita „aburit”) sa fie clasificate corect la „Vanzare generala a produselor” si reglementate in scopuri de agrement. Toate aceste lucruri mai degraba decat reglementarea pentru tigari electronice ca si produse ale tutunului sau produse medicale.

Aveti aici petitia online: http://www.petitiononline.com/petitions/fr33dom/signatures

De asemenea tot in aceasta petitie este mentionat si faptul ca : „propunerile de a clasifica tigara electronica ca si produs al tutunul sau ca medicament nu sunt fondate. Tigara electronica nu implica ardere, nu contine tutun, nu scoate fum, deci nu este corect sa fie clasificata ca si produs al tutunului. De asemenea nu este nici un motiv sa clasificam tigara electronica ca un medicament pentru ca nu are nici un efect medicinal.

In petitie este mentionat si faptul ca tigara electronica nu vindeca dependenta de tutun. Trebuie sa va spun ca nu sunt de acord cu acest lucru. Cine a facut petitia asta se contrazice. Dovada stau oamenii care au reusit sa renunte definitiv la fumat cu tigari electronice si cei care au renuntat chiar si la acestea. Tigara electronica chiar te ajuta sa elimini dependenta de nicotina. Este drept ca nu este un medicament care sa vindece automat aceasta dependenta insa, este un dispozitiv care te ajuta sa elimini dependenta de nicotina… normal, daca vrei acest lucru. Ca sa nu mai zicem de dependenta de tutun – tigari clasice, care cu totii stim ca poate fi eliminata foarte usor cu tigara electronica. (Articol publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

Pana acum au semnat aceasta petitie 12115 de oameni. Nu stiu exact de cate semnaturi este nevoie pentru ca aceasta sa fie luata in considerare de Membrii Comisiei Europene.

Oricum este o incercare, de a face ceva pentru tigara electronica in Europa, care merita apreciata. Nu stiu daca va schimba ceva sau nu, dar consider ca decat sa stai cu mainile in san mai bine incerci sa schimbi ceva. Vor vedea cum vor decurge lucrurile mai departe…

Un comentariu

  1. am semnat si eu o semnatura in plus nu strica am putea face toti la fel parerea mea


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s