Tigara electronica este sau nu o tigara artificiala?

Am remarcat prin tot felul de articole si stiri ca se foloseste des termenul de „tigara artificiala”. Termenul „artificial” se refera, de obicei, la ceva facut din imitatie, sau la un inlocuitor, pentru ceva natural. Dar, se potriveste oare aceasta eticheta si pentru tigara electronica?

tigara electronica dse901

tigara electronica dse901, tigari electronice


Pareri pro

Cand va ganditi la brazii de Craciun artificiali, va ganditi la ceva care seamana perfect dar este facut din materiale sintetice. Daca ati vazut vreodata plante artificiale ati observat probabil ca sunt atat de bine realizate incat nici nu iti dai seama ca sunt artificiale. De multe ori nici nu poti sa le deosebesti, trebuie sa le analizezi cu atentie ca sa iti dai seama.

Pe aceeasi idee am putea sa asociem termenul de „tigara artificiala” si tigarii electronice. Unele tigari electronice, seamana atat de bine cu cele clasice, incat de la distanta nu poti sa iti dai seama care sunt unele sau altele.

Vaporii produsi de tigari electronice seamana, de asemenea foarte bine cu fumul de tigara clasica. Cu alte cuvinte, tigarile electronice seamana atat de bine cu cele clasice incat pot pacalii usor unele persoane, cel putin pana analizeaza cu atentie.

Tigara electronica Vipercig Ego W

Tigara electronica Vipercig Ego W

Pareri contra

Pe de alta parte, tigara clasica este alcatuita din hartie, tutun si mustiuc, si are nevoie de ardere pentru a scoate fum. Tigara electronica nu poate fi numita artificiala pentru ca nu se asemana deloc din acest punct de vedere. Nimic (cu exceptia nicotinei) din tigara electronica nu poate fi considerat o imitatie a tigarii clasice. Doar ce se vede in exterior si senzatia poate fi numita imitatie sau inlocuitor. Tigara electronica functioneaza pe baza altor principii decat cea clasica.

Tigara electronica este considerata, mai degraba o alternativa a tigarilor traditionale, care poate semana fizic uneori cu acestea. Trebuie mentionat si ca nu exista tutun in tigara electronica, si nu functioneaza prin combustie. (Articol publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

Chiar daca fumatorii sunt sau nu de acord cu termenul „artificial”, ar trebui sa dea o sansa tigarii electronice. Sunt convins ca daca vor vapa ceva de calitate s-ar putea sa fie incantati de tigara electronica – artificiala, alternativa, pot s-o numeasca cum vor!

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s