Tigara electronica: Din doua lucruri rele il alegi pe cel mai putin rau!

De cand am inceput sa scriu pe acest blog am ajuns sa stiu foarte multe lucruri despre tigara electronica. E drept ca m-am documentat foarte mult asta pentru ca imi place sa fiu la curent cu tot ce se intampla in industria de tigari electronice.

De-a lungul timpului am studiat mult comportamentul fumatorilor fata de acest produs. Oamenii reactioneaza in felul lor cand sunt pusi in fata unui produs nou aparut. Insa, in general, exista doua atitudini pe care fumatorii le au cand aud de acest produs?
1. As vrea sa incerc imi doresc mult sa ma las de fumat.
2. Tigara electronica este cancerigena asa am auzit !?!?

In ceea ce priveste prima reactie, cred ca lucrurile sunt destul de clare. Fumatorii dupa ce aud de tigari electronice incep sa se intereseze cum functioneaza si cum ii pot ajuta, apoi se duc si cumpara. Exista multi dintre acestia care fac cercetari si se documenteaza ca la carte si apoi isi aleg un model. Ii felicit pe cei care fac asa pentru ca este bine sa fie informati.

Cat despre cea de-a doua reactie aici este mai mult de dezbatut. Oamenii care in general vin cu un astfel de argument au auzit probabil sau au citit pe undeva vreun articol in care se spunea ca tigarile electronice sunt cancerigene. Luand in considerare acest aspect, reactia lor este normala. Asta pentru ca noi oamenii, in general, tindem sa credem tot ceea ce auzim, mai ales daca vine din partea medicilor sau a unui specialist. Si nu o spun ca pe un repros pentru ca in fond, nu suntem experti la toate, nu putem sa le stim pe toate si atunci, acolo unde nu ne pricepem luam de buna parerea unui „specialist” in domeniu. Dar, indiferent de ce am auzi despre orice lucru, este bine ca inainte sa ne formam o parere sa ascultam macar 2 opinii ale „specialistilor.”

Cat despre faptul ca tigara electronica este cancerigena, trebuie sa le spun celor care cred asta ca nu este. Si daca vor citi articolele pe care le-am scris vor gasi suficiente informatii ca sa se convinga ca nu este asa. Multi probabil ca vor fi sceptici si vor spune ca inca nu exista suficiente dovezi care sa confirme ca tigara electronica este 100% sigura. Este adevarat si le dau dreptate dar, pot sa ii asigur ca exista suficiente studii care confirma ca tigara electronica este mai sigura decat tigarile din tutun. Si sunt convins ca din doua lucruri „rele” il vor alege pe cel mai putin rau 🙂

Un comentariu

  1. Foarte bun articol! Acum vreau sa va istorisesc, ceva surprinzator pentru mine. In urma cu 1 an si ceva, impreuna cu sotul meu am devenit utilizatori de tigari electronice. De documentat, nu am facut-o prea mult, ci doar am intrebat persoana care ne-a spus despre ea, daca este intr-adevar utila. Timp de 6 luni de zile, colegii de munca ai sotului meu au facut „diverse glume” si au avut „diverse pareri” despre tigara electronica. Au fost plecati in afara tarii (in mare majoritate), pentru o perioada mai lunga si nu au avut, posibilitatea, cred, sa-si achizitioneze aceste tigari electronice. La revenirea in tara, in mare majoritate s-au reprofilat pe tigari electronice… Unii au inceput sa-si faca schimb de lichide (arome si concentratii diferite), chiar le-au oferit si celor mai sceptici aceste instrumente sa le utilizeze, ba chiar mai mult, au inceput sa spuna ca au redus foarte mult cheltuielile… Deci, ideea este ca si barbatii sunt atenti cu sanatatea lor si incepe sa prinda contur acest aspect!
    Cu simpatie, Cristina M!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s