20 de milioane $ investitie intr-un brand de tigari electronice

De ce credeti ca in ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe stiri negative, studii false si alte lucruri negative despre tigara electronica? Pentru ca din ce in ce mai multi fumatori au inceput sa renunte la tigarile traditionale in favoarea tigarilor electronice. De pe urma acestui lucru un intreg lant are de suferit: companiile producatoare de tigari, companiile farmaceutice producatoare de metode alternative de renuntare la fumat, grupurile anti-fumat si nu in ultimul rand, guvernele. Companiile ce comercializeaza tigari electronice au inceput sa ia din cota de piata a companiilor producatoare de tigari traditionale.

Drept dovada, o companie ce comercializeaza tigari electronice a primit 20 de milioane $ pentru a-si promova brandul. Este vorba despre o companie din America, Sottera Inc., dba NJOY, iar investitorii sunt Greenwich. Compania NJOY are o intreaga istorie in spate.

In mai 2009, FDA a confiscat importurile companiei NJOY, precum si ale unui concurent U.S. Customs. NJOY a intentat un proces impotriva FDA pentru a obtine un ordin care sa impiedice sechestrarea produselor sale si pentru a impiedica reglementarea lor ca un drog.

„In cele din urma am primit o actiune de incetare impotriva FDA in Washington, in ianuarie 2010, dar FDA a facut apel”, a marturisit Craig Weiss, presedinte si CEO al NJOY. Pe 7 decembrie 2010, NJOY a castigat cu 3-0 la Curtea de Apel a Washington. Compania NJOY ar fi trebuit sa castige 2 milioane $ de pe urma procesului impotriva FDA insa, FDA a refuzat sa plateasca pierderile companiei.

Victoria impotriva FDA a adus numai beneficii companiei NJOY care este vazut ca un lider in industrie (in SUA). „Fara aceasta victorie si credibilitatea asociata ei, nu ne-am mai fi aflat in situatia in care suntem astazi,” a declarat Weiss.

Desigur sumele despre care vorbim sunt mult mai mari decat cele din Romania. De aceea si disputele au loc in instanta pentru ca vorbim de multi bani.

Insa, ceea ce ma surprinde este marimea pietei de tigari electronice din America. Va dati seama cat de populara este tigara electronica acolo, daca au ajuns sa se faca investitii in acest produs de 20 de milioane $ doar pentru promovare… este de-a dreptul socant raportat la Romanica noastra. Totodata acest lucru este o adevarata incantare pentru toti cei care aburesc tigara electronica pentru ca ne face sa realizam cat de eficient este acest produs.

Ma intreb cand o sa ajunga tigara electronica si in Romania atat de populara? Imi doresc si sper sa prind vremurile cand acest produs va inlocui definitiv tigarile din tutun.

Pentru cei care doresc sa citeasca intreg articolul despre acest subiect il aveti aici: http://www.bizjournals.com/phoenix/news/2012/04/10/sottera-gets-20-million-to-invest-in.html?page=2 (nu uitati sa citit si paginile 2 si 3 sunt foarte interesante)

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu