Tigara electronica pentru minerii de la Rosia Montana

Tigara electronica pentru mineri

Minerii ar trebui sa foloseasca tigari electronice

Subiectul Rosia Montana este unul foarte controversat in Romania. Lumea este impartita in doua tabere: pe de-o parte sunt investitorii care au chetuit o multime de bani pentru a dezvolta zona, impreuna cu cativa mineri care doresc sa castige o paine, iar pe de alta parte sunt ONG-urile (organizatii nonguvernamentale) care doresc sa impiedice investitorii sa exploateze tot aurul din Rosia Montana si sa distruga zona, care este un cadru natural minunat, in urma procesului. Poate ca va intrebati ce legatura au minerii cu tigara electronica?

Trebuie sa marturisesc ca nu stiu toate detaliile acestui proiect si ce anume presupune el, prin urmare deocamdata nu ma situez in nici una dintre tabere. Ceea ce stiu insa sigur este ca fumatul este interzis in mine. Lucru perfect normal avand in vedere ca minerii abia au aer sa respire, ca sa nu mai spunem de gazele ce se gasesc in unele mine. De aceea m-am gandit sa le sugerez minerilor sa isi cumpere o tigara electronica, care chiar i-ar ajuta. Acestia s-ar putea alatura clubului de aburitori de tigari electronice.

In primul rand ar trebui sa luam in considerare faptul ca minerii petrec foarte mult timp intr-un mediu ostil care cu timpul poate provoca nenumarate probleme de sanatate. Cum stim, tigara clasica accelereaza agravarea sanatatii. De exemplu minerii din minele de azbest sunt predispusi la multe boli pulmonare cronice. Daca acestia mai sunt si fumatori procesul de imbolnavire se poate accelera. De aceea o tigara electronica ar putea sa ii ajute pentru a preveni aceste boli pulmonare. Si nu doar pe ei ci pe majoritatea minerilor care sunt fumatori. S-au gandit oare minerii sa foloseasca tigari electronice? Sau au auzit de la tv ca sunt periculoase? (Articol publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

In al doilea rand, minerii lucreaza intr-un mediu in care fumatul este un obicei complet interzis, sub nici o forma acestia nu pot fuma in mine. Desigur ca acest lucru nu ii impiedica sa abureasca tigari electronice, pentru ca acestea nu ard si nici nu scot fum. Daca minerii ar folosi tigari electronice in mine viata nu le-ar fi pusa in pericol.
Si uite asa, ne-am marii numarul de utilizatori de tigari electronice dar si forta. Cand vor guvernantii sa dea o lege „finantata” de producatorii de tutun, anti tigari electronice, chemam forta mineriadelor in aparare. No offence dragi mineri, eu chiar compatimesc si apreciez munca voastra. Nu sunt de acord insa cu mineriadele comandate politic. Voi fi de acord cu orice manifestare publica pro tigara electronica… atunci cand va fi nevoie.

Asadar, ii anunt pe „ortaci” ca sunt bineveniti in Clubul aburitorilor de tigari electronice!

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s