Tigara electronica interzisa in Ucraina?

O noua lege cu privire la interzicerea fumatului in locurile publice a fost aprobata (dar nu a fost inca implementata) in Ucraina. Conform acestei legi, folosirea de tigari electronice este interzisa in locurile publice, impreuna cu tigarile traditionale si narghileaua. Interzicerea tigarilor clasice in locurile publice o inteleg dar sa pui aceeasi interdictie si pentru tigari electronice si narghilea nu o inteleg. Tigarile clasice, tigara electronica si narghileaua sunt trei lucruri distincte care au principii de functionare diferite si care nici macar nu scot toate fum. De asemenea fiecare afecteaza, sau nu, in moduri complet diferite persoanele care le folosesc.

Legea nu a intrat inca in vigoare deoarece se pare ca nu poate fi executata decat dupa 6 luni dupa ce a fost publicata. Acesta perioada le ofera utilizatorilor de tigara electronica timp pentru a planifica o aparare impotriva acestei legi ce ii discrimineaza. As putea spune ca si utilizatorii de narghilea sunt discriminati. Ei folosesc narghileaua in locurile special amenajate sau acasa, nu am vazut pe nimeni sa umble cu narghileaua dupa el pe strada sau la film.

Nu am descoperit care este motivul pentru care Guvernul a luat decizia de a pune in aceeasi „oala” tigara electronica cu tigarile clasice, desi banuiesc care ar fi acesta. Ar trebui, pana intra legea in vigoare, sa educe Guvernul Ucrainean cu privire la beneficiile pe care tigara electronica le are si de ce ar trebui promovata.

Guvernul Ucrainean ar putea lua chiar exemplu de la noi romanii. Nu suntem noi de laudat in prea multe privinte dar macar unii dintre noi au inteles care e treaba cu tigara electronica si au reusit sa inteleaga acest dispozitiv. Desigur inca exista multi care mai au multe de invatat, insa tot este un inceput. Atitudinea Guvernului Romaniei fata de acest produs este nula, lucru care deocamdata nici nu ne afecteaza dar nici nu ne incanta prea tare. Vom vedea ce se va mai intampla…

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s