Tigara electronica ne ajuta sa ne mentinem greutatea sub control

Si din nou un studiu ne demonstreaza ca nicotina, prezenta si in tigara electronica, este un factor care ne ajuta sa ne mentinem greutatea sub control. Unii cercetatorii merg mai departe de atat si sustin ca tratamentul cu nicotina ar putea controla obezitatea.

Oamenii de stiinta au identificat un grup de neuroni din creier responsabili cu lipsa de apetit a fumatorilor, respectiv a utilizatorilor de tigari electronice.

O echipa de cercetare de la Universitatea Yale Scoala de Medicina si Colegiul de Medicina Baylor din Houston, a realizat o combinaţie de experimente moleculare, farmacologice, comportamentale şi genetice pe soareci. Ei au descoperit ca nicotina influenteaza o colecţie de circuite ale sistemului nervos central, cunoscut sub numele de sistemului hipotalamo melanocortin al corpului, prin activarea receptorilor anumite. Acesti receptori, la rândul lor, cresc activitatea de neuroni pro-opiomelanocortin (POMC), cunoscuti pentru efectele lor asupra obezitatii la om şi la animale.

Cercetatorii au descoperit ca acesti receptori sunt diferiti de cei care sunt cunoscuti ca declanşeaza pofta de tutun la fumatori.

Prin urmare, un tratament adecvat cu nicotina ar putea ajuta la controlul obezitatii. Si cum fumatul aduce cu sine, pe langa nicotina, atatea substante periculoase, tigara electronica pare sa fie o modalitate buna ce poate fi folosita la aceste tratamente.

Din experienta mea cu utilizatorii de tigari electronice am constatat ca foarte putini au crescut in greutate de cand au renuntat la fumat cu aceste instrumente. Un exemplu elocvent sunt chiar eu dar si prietenii mei apropiati. Acest lucru ma face sa cred ca studiul este adevarat si ca intr-adevar nicotina din tigara electronica poate sa fie buna din acest punct de vedere. Pentru cei mai sceptici dintre noi am organizat un sondaj pe care il gasiti aici: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2012/04/11/v-ati-ingrasat-de-cand-folositi-tigara-electronica/  .

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s