Vanzarile de tigari clasice vs. cele de tigari electronice

Vesti bune! Vanzarile de tigari clasice sunt in scadere, cel putin asa arata ultimele rapoarte financiare de la R.J. Reynolds si Altria (Philip Morris SUA). Reynolds American a raportat o scadere cu 6,7 % a vanzarilor de tigari clasice in al doilea trimestru. De asemenea, Altria a raportat o scadere cu 1,5 procente a vanzarilor de tigari din tutun. Nici compania Lorillard nu o duce prea bine, potrivit ultimelor date oficiale vanzarile in al doilea trimestru au scazut cu 2,4% . Macar cei de la Lorillard au fost inspirati sa intre pe piata de tigari electronice unde se pare ca vanzarile sunt in continua crestere.

Mi-ar placea sa nu fiu naiv si sa cred ca motivul pentru care au loc aceste scaderi este constientizarea asupra efectelor nocive ale tutunului si totodata indreptarea fumatorilor catre tigara electronica insa, nu am date in acest sens si atunci nu pot decat sa presupun. Totusi daca despre constientizarea fumatorilor nu sunt sigur, de cresterea vanzarilor de tigari electronice sunt convins. Indiferent care ar fi motivele care ii determina pe fumatori sa apeleze la tigari electronice important este ca din ce in ce mai multi sunt determinati sa renunte la fumat cu acestea, generand totodata o crestere a vanzarilor.

Trendul acesta se pare ca are loc la nivel mondial. Potrivit ultimelor date fumatorii sunt din ce in ce mai motivati sa renunte la tigarile traditionale cu ajutorul metodelor de renuntare la fumat, printre care desigur si tigara electronica. Chiar daca aceasta inca nu a fost reglementata de autoritati studiile demonstreaza ca este mai sigura decat tigarile din tutun.

Ma bucur cu adevarat de scaderea vanzarilor de tigari clasice, le-a cam ajuns si producatorilor de tutun, au incasat destui bani deteriorand sanatatea noastra, dar si mediul inconjurator. Sa speram ca aceste tendinte vor continua si in viitor iar din ce in ce mai multe persoane vor renunta la fumat.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu