Nivelul de nicotina din tigara electronica este mai mic fata de cel din tigarile clasice

concentratia de nicotina din tigara electronica

Cu cat apar mai multe studii despre tigara electronica cu atat imi dau seama ca medicii din Romania care vorbesc despre acest subiect sunt foarte prost informati… ca sa nu spun altfel.

Nu zic nedocumentati pentru ca daca ar dori sa fie documentati ar lua si ar citi, ar face teste si ar veni cu un rezultat concludent insa, este greu sa stai sa citesti, sa te documentezi si sa faci teste, e mai usor sa zici „Tigara electronica este cancerigena”, cum zice Dna. Dr Magdalena Ciobanu pentru ca asa a auzit ea acum trei ani ca a spus FDA. Cu toate ca acel studiu pe baza caruia s-a ajuns la aceasta concluzie a fost proclamat nul (de justitia americana), au fost stabilite exact imprejurarile in care s-a ajuns la aceasta concluzie s.a.m.d. Mi-ar fi rusine sincer, ca medic, sa fac afirmatii care sa nu aibe o baza reala. Din cauza acestor medici, cum este Dr. Magdalena Ciobanu, oamenii ii catalogheaza pe toti ca fiind idioti si tampiti, cu toate ca in Romania mai exista destui medici dedicati meseriei lor si nu ar trebui si ei bagati in aceeasi oala… dar nu ai cum sa nu te enervezi cand vezi ca exista si nesimtiti care nu stiu cum sa mai traga bani de prin diverse surse.

Dar lasand la o parte aceste aspecte neplacute, o sa va arat ca sunt si oameni care fac studii, care cercetateaza si care vin cu rezultate concludente. Normal… nu la noi in tara.

O echipa de cercetatori din Marea Britanie a realizat recent un studiu pentru a vedea care este concentratia de nicotina din vaporii de tigari electronice. Au fost selectate 16 modele de tigari electronice in functie de popularitatea lor in Polonia, Marea Britanie si SUA. Rezultatele au aratat ca nivelul total de nicotina din vapori, generata de 20 de serii a cate 15 pufuri, variaza de la 0.5 la 15.4 mg. Cele mai multe modele de tigari electronice analizate livreaza efectiv nicotina in timpul primelor 150–180 de pufuri. Ca o medie, 50%–60% din nicotina dintr-un cartus a fost vaporizata. Cercetatorii au concluzionat ca tigarile electronice, care vaporizeaza nicotina efectiv, cantitatea de nicotina inhalata de la 15 pufuri este mai mica comparativ cu cea din tigarile traditionale. (http://ntr.oxfordjournals.org/content/early/2012/04/21/ntr.nts103.abstract?sid=57d8a432-1091-4fbe-ac41-aa7e1131b1ca )

Si acum spuneti-mi mie cum sa nu ma enervez pe Dr Magdalena Ciobanu cand ea zice ca tigarile electronice ofera mai multa nicotina decat tigarile traditionale, ca intretin dependenta si ca utilizatorii de tigari electronice nu scad cantitatea de nicotina. O sa fac un sondaj de opinie maine sa vedem cati dintre voi ati trecut la o concentratie de nicotina mai mica.

Poate citeste si Dr Magdalena Ciobanu ce scriu eu pe aici, ar putea sa ii fie util si nu s-ar mai face de cacao de fiecare data cand apare la TV. Sau poate ma invita si pe mine o data cand apare ea pe la TV sa facem amandoi o dezbatere. Desi nu cred ca e asa tampita incat sa organizeze o dezbatere live cu mine avand in vedere ca stie ca dispun de atatea informatii. I-as strica imaginea si as arata tuturor cat de falsa este!

2 comentarii

  1. Tanti doftor este incompetenta, sa mai studieze problema, vorba cui stiu eu…Daca tigara electronica este cancerigena, tigarile obisnuite cum sunt stimata doamna doftor?

  2. bravo omule ,spune-ne mai multe ca imi pace ce am ales si stiu din interiorul corpului meu ca tigara electronica nu este nici 20 la suta mai rea ca tigarile normale. imi plac recenziile tale si ce sa mai, respect.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s