De ce atat de putini fumatori apeleaza la tigara electronica?

Un studiu recent, realizat de American Legacy Foundation si publicat in Jurnalul American de Sanatate Publica (American Journal of Public Health), arata ca 6 din 10 fumatori stiu de existenta tigarilor electronice – un procent mai mare decat in randul fostilor fumatori (42%) sau in randul nefumatorilor (33%). Insa, doar 6-11% din fumatorii actuali au utilizat tigara electronica. Doar 4% dintre participantii la studiu au folosit tigari electronice in ultimele 30 de zile.

Studiu tigari electronice

Dintre fumatorii actuali care stiau de tigari electronice, intre 71-85% considera ca acestea sunt mai putin daunatoare decat tigarile clasice. Restul, din pacate, sunt de parere ca acestea sunt la fel de daunatoare sau chiar mai rele decat cele normale. La acest studiu au fost organizate doua sondaje de opinie, la primul au fost chestionati 2.649 nefumatori, actuali fumatori si exfumatori iar la cel de-al doilea au fost chestionati 3.658 fumatori actuali si exfumatori.

Nu este singurul studiu care demonstreaza ca multi oameni stiu de existenta e-tigarilor dar ca nu le folosesc. Acest este cel mai recent, insa pana acum au mai aparut cateva care demonstreaza acelasi lucru.

Nu inteleg cum este posibil ca 85% dintre fumatori sa stie ca tigarile electronice sunt mai putin daunatoare decat cele clasice dar sa nu le incerce? Ce ii impiedica pe oameni sa apeleze la ele? Sau care este motivul pentru care acestia nu ajung sa isi cumpere tigari electronice?

Poate ma ajutati voi sa inteleg de ce se intampla acest lucru. Eu tind sa cred totusi ca oamenilor le este oarecum „teama” de tigarile electronice, in sensul ca le vad ca pe niste S.F-uri si poate se gandesc ca nu se pot descurca cu ele. Se gandesc poate ca sunt niste dispozitive sofisticate si ca este greu pentru ei sa invete sa se descurce cu ele.

Sau poate ca pur si simplu nu sunt interesati sa renunte la fumat. Dar chiar si asa, de ce sa continui sa folosesti o chestie care iti afecteaza sanaatea cand stii ca exista una care iti da aceeasi senzatie insa, care nu are efecte negative asupra sanatatii?

Mda…este destul de complicata treaba asta, imi doresc sa aflu raspunsul pentru ca numai asa ii pot ajuta pe cei care nu sunt determinati sa treaca la tigara electronica.

Un comentariu

  1. Acum 1,6-2 ani intradevar pareau sofisticate, scoti cartusul pui picaturi pui si in atomizor 1-2 picaturi si iar scti cartusul si etc,…dar acum iti iei o baterie ego xxl si un c4 si aburesti de iti ies ochii. Deci nu cred ca asta ar fi cauza reticentei celor mai multi fumatori. Alta trebuie sa fie cauza si cred ca totul depinde de fiecare persoana, vointa si caracterul fiecaruia. Bafta


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s