De ce fumatorii din mediul rural nu prea sunt interesati de tigara electronica

Renunta la fumat cu tigara electronica

Am ajuns la concluzia ca fumatorii din mediul rural nu sunt atat de interesati sa renunte la fumat, prin urmare nu sunt interesati sa foloseasca tigara electronica. Exista o serie de motive pentru care se intampla acest lucru, printre care:

– lipsa de educatie cu privire la renuntarea la fumat si alternativele existente, cum este tigara electronica
– senzatia ca aceste alternative sunt doar pentru cei de la oras
– traditii culturale legate de fumatul tutunului
– lipsa acestor alernative in mediul rural
– interzicerea fumatului nu ii afecteaza la fel de mult pe fumatorii din mediul rural

Oricare ar fi motivele, fumatorii din mediul rural ar avea de beneficiat de pe urma tigarilor electronice, la fel ca si cei de la oras. As putea sa spun ca ar avea mai mult de beneficiat din punct de vedere social pentru ca fumatorii din mediul rural nu sunt atat de criticati cum sunt la oras iar, daca ar fuma un „gadget” cum este tigara electronica, probabil ca acest lucru le-ar aduce un aer de superioritate. :))

Un alt lucru care ii face pe oameni sa respinga alternativele fumatului este antipatia pentru ceea ce este nou. Oamenii de la sate, de multe ori prefera sa faca lucrurile asa cum au fost invatati, nu sunt interesati sa schimbe ceva in viata lor. Sunt de parere ca e mai bine sa faca asa cum au facut si pana acum, pentru ca e mai sigur. Tocmai de aceea tigara electronica poate ca este o tehnologie pe care fumatorii de la sate nu doresc sa o incerce.

Un lucru pe care industria de tigari electronice poate sa il faca pentru a incuraja fumatorii din mediul rural sa renunte la fumat, este sa incerce sa isi concentreze marketingul in magazinele locale, in benzinarii si in piete. Locuitorii din mediul rural este putin probabil sa isi cumpere ceva de pe internet, cu atat mai putin tigari electronice, tocmai de aceea ele ar trebui aduse „la botul calului”, in acest caz.

Reclame

2 comentarii

  1. Locuitorii din mediul rural este putin probabil sa isi cumpere ceva de pe internet, cu atat mai putin tigari electronice Scuze dar tin sa te contrazic…eu lucrez la o firma de curierat si vreau sa iti spun ca nici nu iti inchipuii cate se comanda pe internet in mediul rural si mai ales de la Emag…ce frigidere, lcd-uri , led-uri, masini de spalat , laptop-uri si multe altele. Vb serios. Bafta

    • Da… posibil, insa tigara electronica intra la gadgeturi iar acestea ajung mai greu in mediul rural. Una este un tv sau un frigider, le cunoaste toata lumea. Deja si laptopul nu mai e necunoscut pentru nici un tanar.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s