Facebook inchide paginile de tigari electronice cu nerusinare!

Sunt de-a dreptul revoltat deoarece tocmai ce am citit ca Facebook a stres una din paginile unei companii importante din Marea Britanie care comercializeaza tigari electronice. Acestia au pierdut contactul cu 14.000 de clienti si prieteni. Fara niciun avertisment le-au sters pagina, pur si simplu. Nu mi se pare normal asa ceva, este un abuz din partea Facebook.

Compania de care vorbesc a trimis mesaj celor de la Facebook pentru a afla de ce s-a intamplat acest lucru. Iata care a fost raspunsul lor:

„Pagina dvs. a fost stearsa deoarece incalca Termenii de utilizare. O pagina Facebook este o prezenta distincta utilizata exclusiv pentru afaceri sau in scopuri promotionale. Printre altele, paginile care sunt detestabile, amenintatoare sau abscene nu sunt permise. De asemenea, inchidem pagini care ataca persoane sau grupuri stabilite de catre o persoana neautorizata. Daca pagina dvs. a fost stearsa pentru unul din motivele de mai sus aceasta nu va mai fi pusa online.”

Cu toate acestea, aceasta companie nu a publicat niciun post obscen, sau care sa atace pe cineva, sau care sa se incadreze in vreunul din motivele enumerate mai sus. Tocmai de aceea, compania a luat decizia de a apela la o agentie pentru a afla care este defapt problema. Agentia care a contactat Facebook a primit urmatorul raspuns:

„Reclamele si posturile comerciale sunt parte a Ghidului nostru pentru publicitate. Conform regulilor noastre de promovare, nu aveti voie sa promovati produse ale tutunului sau produse legate de tutun, inclusiv tigari electronice. De aceea pagina dvs. a fost inchisa.”

Drept urmare a initiativei agentiei de a ajuta compania de tigari electronice, Facebook a hotarat sa inchida si pagina acesteia. Ca sa vedeti pana unde pot ajunge abuzurile de la Facebook.

Dar aceasta pagina a companiei Camel https://www.facebook.com/pages/Camel-cigarettes/304295216138 nu a mai vazut-o cei de la Facebook? Astia au voie sa aibe peste 13.000 de prieteni, sa vorbeasca despre tutun, dar noi nu avem voie sa vorbim despre tigara electronica. Nu ma asteptam la asa ceva, pana acum Facebook era singura retea sociala care nu era implica in acest joc al companiilor de tutun impotriva tigarilor electronice insa, imi dau seama ca banii inca o data sunt de baza.

Asadar dragilor, din pacate nu se stie cand, in ce zi sau noapte s-ar putea ca pagina Tigara electronica Forum si contul meu sa fie inchise pentru ca Facebook s-a gandit sa faca un abuz impotriva noastra. Imi pare rau daca se va intampla asa ceva, va anunt ca sa stiti ca nu este vina mea si ca nu am nicio intentie sa intrerup comunicarea cu voi.

2 comentarii

  1. Zilnic, gasesc pe acest forum cate un articol nou, multe sunt lucruri necunoscute pentru mine, zilnic invat ceva de aici ; in fiecare zi ti se da un alt motiv sa nu renunti la tigara electronica in favoarea celor clasice si pentru asta iti multumesc…desi, uneori, inca mai exista tentatia de a aprinde o analoaga….
    Nu mai am profil pe facebook de ceva vreme dar e revoltator sa aud ce se intampla. In primul rand, cu tigara electronica, nu sunt promovate produsele din tutun, dimpotriva….nu vad care sunt regulile incalcate….si ….se presupune ca cei din jur ne vor binele…..se pare ca ni-l provoaca stergand astfel de pagini…
    Cred totusi ca o sa se rezolve si lucrul acesta nu va continua asa….
    *** Poti cenzura asta, e doar o paranteza, fara referire la acest subiect: Eram tare suparata pe tine ca nu mi-ai dat dreptul de a avea o opinie strict personala intr-un comentariu (nu am fost rau intentionata si am vrut doar sa ajut cu o parere, atata tot) dar nu m-am putut abtine sa nu comentez acest post.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s