Tigara electronica afecteaza plamanii, se dovedeste o mare minciuna!

Tigara electronica si Pfizer

Dupa marele anunt ca „tigara electronica afecteaza plamanii” oamenii din industrie au inceput sa faca cercetari ingrijorati fiind de aceasta veste. Si de parca nu era de ajuns faptul ca acest studiu a fost denaturat de mass-media, care a scris cu totul altceva decat s-a constatat in studiu, s-a mai descoperit ca Dr. Christina Gratziou, conducatoarea studiului, este un fel de Dr. Magdalena Ciobanu de Romania, numai ca ea are acelasi statut in Atena.

Profesor Gratziou, conducatoarea studiului, a primit fonduri de la Pfizer pentru a realiza studii pe Chantix, un medicament din cauza caruia au avut loc numeroase acte de suicid recunoscute de FDA, acte de violenta si multe alte efecte negative. Desi FDA a trimis avertismente cu privire la acest medicament, el este considerat un tratament de renuntare la fumat foarte eficient, de catre Profesor Gratziou bineinteles.

Ma intreb de unde o fi obtinut fonduri pentru a face aceasta cercetare pe tigari electronice? Oare si-a sacrificat propriul portofel pentru binele omenirii?

Pfizer, impreuna cu alte companii farmaceutice, produc medicamente anti-fumat (precum Chantix/Champix) care sunt amenintate de succesul pe care il au tigarile electronice. Dupa cum deja stiti, daca cititi „aiurelile” cu care imi tot bat eu capul pe aici, aceste companii au finantat numeroase grupuri pentru a ataca tigara electronica.

Din nefericire pentru tigara electronica, acest conflict de interese nu a fost dezvaluit de mass-media, probabil ca au considerat ca este un subiect lipsit de audienta…

Studiul in sine care a fost realizat nu a fost publicat, nici nu a aparut pe undeva in varianta originala. Nu exista nici un studiu scris disponibil, decat o varianta abstracta care a fost prezentata presei.

Ceea ce este alarmant este ca inainte de comunicatul in sine a mai fost trimis inca unul care sa dea de veste despre aceste „descoperiri fantastice” si care a fost menit sa creeze valuri in presa. Inainte de a fi publicat studiul a fost analizat de oameni de stiinta.

Cam asta este situatia dragi aburitori, cam asta este jungla in care traim, pentru ca intr-adevar este o jungla in care cel mai puternic castiga, iar in zilele noastre puterea nu se mai masoara in forta fizica sau intelectuala, ci in bani!

Anunțuri

2 comentarii

  1. Nu mass media este cea care nu a mentionat finantatorul studiului, ci „echipa de cercetatori” a uitat sa aminteasca despre asta. Personal am aflat din presa de povestea asta. Si ma indoiesc ca tu ai aflat pe cont propriu despre asta … Deci tot presa e cea care a revelat minciuna. Interesant de vazut este daca „presa” din Romania o sa preia si povestea asta…. Presupun ca nu !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s