Cum ajuta tigara electronica o afacere din Marea Britanie

Utilizator de tigara electronica

In timp ce nicotina creeaza dependenta, iar atunci cand este in combinatie cu tutunul devine daunatoare, ea are, de asemenea si beneficii. A fost demonstrat ca nicotina ajuta la cresterea concentrarii si a productivitatii si la reducerea agresivitatii. De asemenea, a fost demonstrat ca nicotina ii ajuta pe fumatori sa indeplineasca sarcini repetitive mai bine decat nefumatorii.

Cu toate acestea, in zilele noastre lucratorii fumatori sunt fortati sa iasa afara pentru a fuma o tigara la birou, iar pauzele pe care le iau reduc orele de lucru. Pe de alta parte o tigara electronica ar putea fi in avantajul lucratorilor fumatori, dar si in avantajul colegilor nefumatori.

O companie din Marea Britanie a decis sa testeze tigara electronica pe angajatii fumatori pentru a scurta pauzele de tigara.

Cum au reactionat fumatorii?

„Am avut reactii mixte de la fumatorii nostri. In timp ce unora li s-a parut nenatural sa fumeze tigari electronice, altii au fost foarte incantati deoarece puteau sa fumeze in interior. Unii s-au simtit mai sanatosi…si toata lumea a fost de acord ca intr-un fel sau altul tigara electronica le satisface pofta de nicotina”, a declarat managerul companiei Simon Jones.

„Cea mai de succes poveste a fost a unuia dintre responsabili nostri financiari, care a renuntat la fumatul de orice fel. A folosit tigara electronica timp de doua saptamani si si-a interzis sa mai fumeze tigari din tutun. Iar cum si-a planificat sa renunte chiar si la aceasta.”

Compania nu a precizat daca introducerea tigarilor electronice a avut impact asupra productivitatii. Insa, unul din membrii echipei a declarat ca nu a mai avut nicio pauza de tigara, iar o doamna a declarat ca a redus numarul de tigari de la 10 la 2.

Rezultatele acestui experiment au fost de 50:50. Jumatate din echipa a declarat ca este hotarata sa inlocuiasca definitiv tigarile normale cu cele electronice. Pe de alta parte cealalta jumatate din echipa a declarat ca doreste sa ramana la analoage. Chiar si jumatate este bine decat nimic, zic eu. Aveti povestea lor aici: http://www.officebroker.com/blog/2012/03/15/The+Great+E-Cig+Experiment+at+officebroker.com_FTOC15032012163771/

2 comentarii

  1. Da ,insa oare daca la cealalta jumatate ,cei cara decid sa ramana la analoage l-i s-ar fi impus sa fumeze analoage….insa dupa programul de 8 ore ?Adica eu ca sef,iti permit sa fumezi,in birou,atata vreme cat fumezi electronice ,deci,te incurajez sa-ti faci un bine ….daca tu nu vrei,decat analoage,ok,do it ,insa dupa program…in fine,insa in Anglia se intampla asta,culmea cum intr-o tara conservatoare cum e Anglia,tigarea electronica are un asemenea viitor…la ei, 1 din 3 vapeeaza ,la ei sunt asa ceva in farmacii,ei ,isi permit sa faca asa „experiente”,noi oare de ce nu putem la exemplul lor ?Aburi densi!

    • De ce… pentru ca noi suntem mai putin „isteti” ca sa nu spun altfel… pentru ca noi, de fapt majoritatea oamenilor… crede ce vede la TV… pentru ca aceasta majoritate e usor manipulabila… asta cred eu. Le facem munca usoara celor de la marketing din marile companii de tabac.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s