Europenii sunt „cuceriti” de tigara electronica. Sondaj

Dragilor, probabil ca va intrebati de ce am zis „cuceriti” in titlu insa, dupa ce o sa cititi cateva statistici despre europeni si tigara electronica o sa fiti si voi la fel de surprinsi. Este uimitor cum un gadget care exista pe piata de mai putin de 10 ani (la noi de cca 3 ani) a reusit sa devina atat de popular. De asemenea, si mai uimitor este ca romanii sunt foarte interesati de el lucru care imi da speranta ca, din ce in ce mai multi fumatori din Romania pun sanatatea pe primul loc si doresc sa renunte la tigarile obisnuite. Dar sa lasam vorbaria si sa va prezint doar cateva statistici interesante dintr-un sondaj realizat de Comisia Europeana, in mai 2012:

–          Doua treimi dintre europeni au auzit de tigara electronica

–          46% dintre europeni sustin ca stiu ce este acest gadget, in timp ce doar 23% nu stiu foarte bine

–          7% dintre cetatenii UE au incercat tigara electronica

–          Tarile in care tigara electronica este cea mai populara sunt: Finlanda (92%), Grecia (90%) si Letonia (88%). Romania se situeaza in prima jumatate a clasamentului cu un procent de 74%.

–          In fruntea clasamentului, 2% dintre respondentii din Germania, Grecia si Romania folosesc, sau au folosit, tigari electronice zi de zi.

–          3% dintre respondentii din Polonia si Romania au raspuns ca le-au folosit ocazional.

Mmm….ce ziceti? Eu spun ca este destul de bine, dupa cum am precizat si mai sus tigara electronica a aparut cu 9 ani in urma. Evolutia sa pe piata mondiala este uluitoare, as putea spune. Unii sunt de parere chiar ca tigara electronica evolueaza intr-un ritm mai rapid decat a evoluat internetul. Ma bucur nespus de aceste statistici si ma bucur ca, in ciuda faptului ca mass-media din Romania a facut tot posibilul sa denigreze tigara electronica, ocupam totusi pozitii importante in aceste clasamente. Poate ca totusi romanii nu mai pleaca urechea la tot ce aud la TV sau poate ca da… ramane de vazut in viitor.

Cine doreste si are timp de lectura in acest weekend, aveti aici linkul raportului: http://ec.europa.eu/health/tobacco/docs/eurobaro_attitudes_towards_tobacco_2012_en.pdf .

Enjoy!

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s