Cu tigari electronice in Vaping Lounges: cluburile de fosti fumatori

Tigari electronica in cafenele

Interzicerea fumatului in Statele Unite ale Americii a dat nastere unei game largi de fenomene sociale relativ noi. Primul lucru, fumatorii au trebuit sa se retraga din baruri, restaurante, cluburi, pub-uri. Insa acest lucru, nu i-a determinat pe americani sa isi mute petrecerile in spatele casei, cum ne-am fi asteptat. Multi dintre fumatori au devenit aburitori de tigara electronica. Si cu toate ca FDA, o asociatie foarte influenta, a sustinut ca tigarile electronice sunt cancerigene, acest lucru nu i-a impiedicat pe americanii vaperi sa se adune si sa creeze un loc numai pentru ei. Asa a luat nastere „vaper lounge”.

Vaper lounge, in termeni mai simpli, este un fel de cafenea unde oamenii care folosesc in mod regulat tigari electronice vin impreuna sa se bucure de compania celuilalt la o cafea, la un vin, sau alte bauturi. Practic ceea ce numim noi cafenelele din Bucuresti pline de fum, numai ca acestea sunt pline de aburi, o diferenta majora.
Astfel de locuri au devenit foarte populare in SUA, unde din ce in ce mai multe persoane apeleaza la tigari electronice pentru a renunta la fumat. Nu este de mirare ca aceste locuri sunt foarte apreciate pentru ca, dupa cum v-am mai spus, aburitorii sunt mai uniti decat fumatorii, persoanele care folosesc tigara electronica simt intotdeauna ca au ceva in comun cu alta persoana care foloseste tigari electronice. Aceste cafenele nu sunt altceva decat un loc intim in care vaperii se pot intalni lisnititi si pot aburi in voie, fara sa fie stanjeniti, fara sa fie poluati si fara sa miroasa in permanenta a fum.

Asa ar trebui sa fie peste tot, nu numai in SUA. In Romania, un prim pas este respectarea legii care interzice fumatul in spatiile acestea publice. Daca toate restaurantele, toate barurile, toate cluburile, toate pub-urile ar interzice fumatul in interior si i-ar forta pe fumatori sa iasa afara de fiecare data cand vor sa traga o tigara, peisajul ar fi complet altul. Am fost in afara tarii in cluburi unde oamenii erau nevoiti sa iasa afara ca sa fumeze si credeti-ma ca atmosfera era cu totul alta. Asa ar trebui sa fie si normal, noi acum functionam anormal, nu functionam cum trebuie. Si pana cand nu se va rezolva aceasta problema in continuare vom fi nevoiti sa respiram fumul altora oriunde mergem.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s